Slik blir Fylkesmannen i Troms og Finnmark organisert

NY LEDER:Elisabeth Aspaker (t.v.) skal lede det nye sammenslåtte fylkesmannsembetet Troms og Finnmark fra 1. janar 2019. Her fotografert sammen med Ingvild Aleksandersen, fylkesmann i Finnmark da det ble klart at Aspaker fikk stillingen i fjor høst.

NY LEDER:Elisabeth Aspaker (t.v.) skal lede det nye sammenslåtte fylkesmannsembetet Troms og Finnmark fra 1. janar 2019. Her fotografert sammen med Ingvild Aleksandersen, fylkesmann i Finnmark da det ble klart at Aspaker fikk stillingen i fjor høst. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Finnmark får lede fire avdelinger, Troms får lede tre avdelinger.

DEL

Fra 1. januar 2019 skal fylkesmannsembetene for Troms og Finnmark være slått sammen. I en pressemelding torsdag, melder Fylkesmannen i Finnmark at det nye organisasjonskartet for det sammenslåtte embetet er klart.

I Vadsø vil fylkesmannen og en assisterende fylkesmann ha sine kontorer. I Troms vil det være en til assisterende fylkesmann.

LES OGSÅ: Mæland kommer til Finnmark to ganger – men hopper bukk over Vadsø begge gangene

LES OGSÅ: Forhandlingene fører ikke fram. – Snart er denne ørkesløse diskusjonen over, sier Ørnebakk

Slik blir organiseringen

På hovedsetet i Vadsø, vil det være stab for støtte og kommunikasjon, og stab for samfunnssikkerhet og beredskap.

I Finnmark vil det være ledelse for fire avdelinger, mens i Troms vil det være ledelse for tre avdelinger.

Finnmark:

  • Justis- og kommunalavdelingen Helse- og sosialavdelingen
  • Miljøavdelingen
  • Reindriftsavdelingen

Troms:

  • Oppvekst- og barnevernavdelingen
  • Landbruksavdelingen
  • Administrasjonsavdelingen

I pressemeldingen står det at de om lag 260 ansatte i dagens to fylkesmannsembeter vil bli fordelt på kontorer i Vadsø, Tromsø, Indre Finnmark og Indre Troms. «Alle ansatte får tilbud om jobb i den nye organisasjonen, og ingen må bytte arbeidssted.» står det.

Slik blir organiseringen

Slik blir organiseringen Foto:

LES OGSÅ: Fylkesmennene i Troms og Finnmark blir ikke enige – ber departementet om hjelp

LES OGSÅ: Aspaker vil ikke flytte hit. – Æreløst, sa Finnmarks-politikeren. Nå må hun beklage

Gleder seg til jobben

Høsten 2017 startet arbeidet med å slå sammen de to embetene. En lokal omstillingsgruppe startet da med arbeidet med det nye organisasjonskartet. Den har vært satt sammen av fire tillitsvalgte og tre representanter fra arbeidsgiversiden fra hvert av embetene. De har hatt møter i Vadsø, Tromsø og via Internett.

LES OGSÅ: Dette tjener fylkestoppene

LES OGSÅ: Denne sammenslåingen går på skinner: Elisabeth ser ikke bort fra flere ansatte

I pressemeldingen står det at fylkesmann i Finnmark, Ingvild Aleksandersen og fylkesmann i Troms, Elisabeth Vik Aspaker takker den lokale omstillingsgruppen for vel utført arbeid. De er stolt og glad for resultatet, og mener organisasjonskartet gir grunnlag for enda bedre tjenester til kommuner og innbyggere, og rigger det nye embetet for også å kunne påta seg nye oppgaver.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben som leder for det nye embetet. Sammen med den nye ledergruppen, vil jeg bidra til at alle ansatte skal få meningsfulle arbeidsoppgaver også i framtiden, sier Elisabeth Vik Aspaker, fylkesmann i Troms ifølge pressemeldingen.

Ifølge pressemeldingen mener Aspaker at torsdag er en viktig milepæl på veien til det som geografisk blir Norges desidert største fylkesmannsembete med grense til tre land.

– Den nye organisasjonen gir sterkere fagmiljøer. Den legger til rette for mer effektiv oppgaveløsning og åpner for en videreutvikling av dagens kommunedialog. Arbeidet med rettssikkerhet for innbyggerne skal fortsatt ha høy prioritet, sier Ingvild Aleksandersen, fylkesmann i Finnmark, ifølge pressemeldingen.

LES OGSÅ: Aspaker utnevnt som fylkesmann for storregionen: – Dette er en stor dag for meg

LES OGSÅ: – Maktarroganse, grovt og en panikkartet handling

Artikkeltags