Gå til sidens hovedinnhold

Vil la ungdommen bli hørt

Artikkelen er over 4 år gammel

Hovedutvalget for kultur, folkehelse og samferdsel bestemte torsdag at det skal opprettes et ungdomsråd for Finnmark fylkeskommune.

Ungdomsrådet skal bestå av åtte medlemmer, og skal ifølge en pressemelding fra SV, Arbeiderpartiet og KrF jobbe for et bedre og bredere tilbud for ungdom i fylket. Fokuset vil være på kultur, boforhold, og utdannings- og aktivitetstilbud.

– Ungdommen må bli hørt, og bør ha medbestemmelsesrett, sier Tommy Berg (SV), nestleder i hovedutvalget til iFinnmark.

– De er framtida, og er dem som har løsning på mye av det som skjer i ungdomsfinnmark, med tanke på studier, bosetting, arbeidsmarked. Og ikke minst kultur, sier Berg.

Stemme for framtida

Mia Alexandra Myhre (15) fra Vestre-Jakobselv er med i ungdomsrådet i Vadsø. Hun mener det er bra at det nå blir opprettet et eget råd for Finnmark fylkeskommune.

– Det er bra at vi også kan være med på bestemme framtida for Finnmark, sier Myhre.

Hun har allerede vært med på samlinger med de 14 kommunale ungdomsrådene i fylket, og forteller at det var givende å ta opp saker som angår hele fylket.

– Men vil ungdommen engasjere seg?

– Jeg gjør det i hvert fall, og jeg håper at andre kan gjøre det også. Det er viktig at vi skal ha en stemme i hvordan det skal være her i framtida. Det er jo vi som skal leve her, svarer Myhre.

Nordområdesamarbeid

De åtte medlemmene i ungdomsrådet vil bestå av ungdommer fra hele fylket.

– Elevråd og ungdomsråd over hele Finnmark vil danne en valgkomité, og en av de åtte skal være en person med nedsatt funksjonsevne, forteller nestleder Berg i hovedutvalget.

Ungdomsrådet får forslagsrett i fylkestinget, og skal også ha et samarbeid med tilsvarende råd i nabolandene.

 

Kommentarer til denne saken