Claus Jørstad (Frp) om den nye fylkesadministrasjonen: – Kommer til kort om den skal ligge i Vadsø

IKKE VADSØ: - Det er ikke sånn at vi ønsker at Vadsø skal komme til kort, men vi må se på hva som er fordelaktig for hele regionen, sier Claus Jørstad (Frp).

IKKE VADSØ: - Det er ikke sånn at vi ønsker at Vadsø skal komme til kort, men vi må se på hva som er fordelaktig for hele regionen, sier Claus Jørstad (Frp). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Får heller stikke fingeren litt i jorda og innse at andre byer kan være bedre der, sier Frp-politikeren.

DEL

Jørstad sier at administrasjonens argumenter for at den nye fylkesadministrasjonen skal ligge i Vadsø, blir for tamme:

– Arbeidsplasser og nærhet til Russland blir for tamt. Man kommer til kort om argumentasjonen ikke er bedre enn som så. I valget mellom lille Vadsø og store Tromsø sier det seg selv hvor det er lettest å rekruttere godt personell, sier Jørstad og fortsetter:

– Det er ikke sånn at vi ønsker at Vadsø skal komme til kort, men vi i Frp ser på hva som er fordelaktig for hele regionen.

Overnatting og geografi

Han nevner også geografi som et poeng:

– Det er naturlig å se på geografisk plassering oppe i det hele. Det blir veldig vanskelig å utføre oppgaver om man ligger i en av yttersidene av regionen. Når det gjelder overnatting og kommunikasjon kommer man til kort.

Godtar ikke alt til Tromsø

Han mener at noe tilfaller Tromsø, men Finnmark skal ikke glemmes:

– Vi kommer ikke til å akseptere at alt blir flyttet til Tromsø, det bør være noe som tilfaller Finnmark. Selvfølgelig skulle man ønsket at alt havna i Finnmark, men sånn kommer det jo ikke til å bli. Men vi må ha en jevn og rettferdig fordeling.

– Tar til orde for Alta

Han legger til at Alta er diskutert som et alternativ å jobbe for.

– Jeg har fått signaler fra fylkestingsgruppa om at flere stemmer tar til orde for Alta. Vi skal diskutere saken i dag med deler av fylkestingsgruppa vår og Troms Frp, sier han.

Vadsø-ordføreren svarer

Vadsø-ordfører Hans-Jacob Bønå (H) er faktisk enig i noen av utfordringene som Jørstad nevner angående infrastruktur og transport, men det er under utbedring forteller han:

– Det pågår et arbeid for å få bygd et nytt hotell med 150 rom i Vadsø, og så jobber vi med å få forlenget Vadsø lufthavn. Når de punktene er ivaretatt har vi imøtegått det som går på flytilbud og hotell. Da er det duket for mer direkteflyving fra Vadsø til Tromsø, eller hvor enn, med jetmaskin.

– Blir ikke mer sant av å gjenta

Når det gjelder punktet med å rekruttere til Vadsø er han slettes ikke enig med Jørstad:

– At det er vanskelig å rekruttere blir ikke mer sant av at det nevnes gjentatte ganger. Det ble påstått i Alta at det var så vanskelig å rekruttere fagfolk. Men en helt ordinær konsulentstilling i Vadsø er nå oppe i 30 søkere.

Samboer-prosjekt

Videre nevner han et prosjekt som tar hånd om nytilflyttedes samboere:

– Man har fått en ny stilling og så tar man med seg en samboer til vadsø. Da får du en fadder som tar hånd om deg når du kommer hit. Det både være seg fritid, jobb og i det hele tatt. Det er et veldig godt vertskap i prosjektet. På rådhuset hvor jeg sitter og jobber daglig, er to stykker fanget opp av prosjektet, sier Bønå, før han runder av:

– Så 1. Det er ingen problemer å rekruttere kompetente arbeidere til Vadsø. 2. Vi tar hånd om partneren deres. Det er ikke hold i det Claus Jørstad sier, er konklusjonen.

– Fylket skal hete Nordlys

– Frp har landet på at regionen skal hete Nordlys fylke. Det er et kjempegodt forslag og et sterkt merkenavn som gir oss internasjonal oppmerksomhet, sier Jørstad på fylkestinget tirsdag.

Artikkeltags