To millioner kroner mindre til Finnmark: – Som å rygge inn i fremtiden

URETTFERDIG: Stortingsrepresentant Helga Pedersen (Ap) syns det er urettferdig at Finnmark fylkeskommune får to millioner kroner mindre i regjeringens forslag til statsbudsjettet 2017.

URETTFERDIG: Stortingsrepresentant Helga Pedersen (Ap) syns det er urettferdig at Finnmark fylkeskommune får to millioner kroner mindre i regjeringens forslag til statsbudsjettet 2017. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Budsjettforliket som ble inngått i helgen mellom regjeringspartiene og KrF og Venstre gir fylkeskommunene mindre penger. For Finnmark fylkeskommune betyr dette et kutt på to millioner kroner.

DEL

– Finnmark fylkeskommune får i utgangspunktet lite penger og vi ser daglige oppslag om kutt i den videregående skolen, dårlige fylkesveier og manglende båter. Nå får fylkeskommunen enda mindre penger. Det er som å rygge inn i fremtiden, sier stortingsrepresentant Helga Pedersen (Ap).

Hun mener at Finnmark heller burde fått mer penger.

– Vi foreslo 24 millioner kroner mer enn det stortingsflertallet vil, men andre ting som skattekutt er viktigere, sier Pedersen.

Hun regner med at kuttet blir diskutert i fylkestinget førstkommende onsdag og torsdag.

– De må nok kutte i samferdsel og videregående skole. Det er altså skoleelever og folk som bruker fylkesveier og båtoverganger som må betale for dette kuttet. Det er så utrolig urettferdig, sier hun.

– Krevende

VANSKELIG: Fylkesordfører Runar Sjåstad (Ap) sier at kutt i inntektene til Finnmark fylkeskommune setter dem i en vanskelig situasjon.

VANSKELIG: Fylkesordfører Runar Sjåstad (Ap) sier at kutt i inntektene til Finnmark fylkeskommune setter dem i en vanskelig situasjon. Foto:

Fylkesordfører Runar Sjåstad (Ap) bekrefter at dette blir tema under fylkestinget denne uka:

– Dette setter oss i en vanskelig situasjon, sier Sjåstad og fortsetter:

– Samferdsel og videregående skole er de største budsjettpostene og må ta de største kuttene. Det er utfordrende fordi vi allerede sliter. Det er en krevende oppgave som nå blir enda mer krevende, men vi er nødt til å ende opp med et budsjett i balanse.

Artikkeltags