Store arrangementer i 15 av 19 kommuner: – Budsjett på flere millioner

BRUKER MILLIONER PÅ BOLYST: Roger Finjord og Finnmark fotballkrets skal i gang med det storstilt bolystprosjekt som skal gå over flere år.

BRUKER MILLIONER PÅ BOLYST: Roger Finjord og Finnmark fotballkrets skal i gang med det storstilt bolystprosjekt som skal gå over flere år. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

iFinnmark og Trond Mohn blant dem som er med på laget for storstilt satsing på bolyst.

DEL

Finnmark Fotballkrets ønsker å utvikle sin rolle som samfunnsaktør i fylket. I forbindelse med arrangementet Agenda Nord-Norge i Alta i november 2016 hadde daglig leder i fotballkretsen Roger Finjord, møte med Trond Mohn og Kjell Kolbeinsen angående prosjektet «Jakten på bolyst – bygge stolte lokalsamfunn med lokale miljøer som instrument for utvikling». Og for kort tid siden fikk Finjord en hyggelig telefon fra Kolbeinsen og Mohn om at kretsen vil få hele 2 milloner kroner til sitt prosjekt.

Går over tre år

Kjell Kolbeinsen er nær venn av milliardæren og er hans rådgiver i nord. Finjord forteller at en av grunnene til at man tok kontakt med Kolbeinsen og Mohn nå er at man også i perioden 2015-2017 hadde et unikt samarbeid med dem knyttet til prosjektet «Finnmark – mulighetenes fylke». Det var ønskelig å ta med erfaringene fra dette prosjektet med nå, til styrking av primært kystkommunene og enkelte samiske kommuner i Finnmark. Prosjektet starter nå og skal gå over en periode på tre år.

Finnmark Fotballkrets har sett på hvordan rollen som samfunnsaktør i Finnmark kan utvikles videre. Gjennom klubbene er fotballkretsen til stede i alle kommuner i fylket og dette gjør kretsen til en døråpner inn mot kommuner og næringsliv.

Til iFinnmark forklarer Roger Finjord at i løpet av tre år skal 15 av fylkets 19 kommuner få besøk at prosjektet. Han holder frem til den direktesendte pressekonferansen på onsdag kortene litt tett til brystet, men røper at budsjettet er på 400.000 kroner per sted som skal besøkes.

Positiv mottakelse

Prosjektet er presentert for både administrativ og politisk ledelse i Norges Fotballforbund, Sparebanken Nord-Norge og Finnmark fylkeskommune med flere. – Vi har blitt møtt med en unison positiv mottakelse der prosjektet har blitt oppfattet som unikt, forteller Roger Finjord. Både det offentlige og næringslivet ser på prosjektet som viktig, også med tanke på å hindre fraflytting fra kommunene, legger Finjord til.

Finansiering av prosjektet er nå i sluttfasen og er planlagt som et spleiselag der flere næringsaktører og det offentlige vil gå inn med midler i tillegg til Trond Mohn. Roger Finjord sier at alle søknader er sendt, og at signalene er positive. – Vi har derfor både håp og tro på at prosjektet blir gjennomført i fullskala.

BIDRAGSYTER: Trond Mohn har bladd opp millionbeløp til prosjektet. Her sammen med Kjell Kolbeinsen.

BIDRAGSYTER: Trond Mohn har bladd opp millionbeløp til prosjektet. Her sammen med Kjell Kolbeinsen. Foto:

Pressekonferanse i slutten av januar

Han er også glad for å ha fått med seg iFinnmark på laget.

– Vi er veldig glade for at fylkets største medieaktør skal være med å dokumentere det som skjer gjennom både direktesendinger annen dekning, sier Finjord.

Onsdag 31. januar kl. 13:00 vil prosjektet presenteres på en storstilt pressekonferanse, som også blir sendt direkte på iFinnmark.

En rekke store aktører i Finnmark er med på prosjektet. Hvem det er i tillegg til Mohn og iFinnmark vil bli presentert på pressekonferansen.

– Målet er å ha finansiering og innhold i prosjektet på plass til pressekonferansen, sier Finjord som storgleder seg til å presentere dette for befolkningen i Finnmark.

– Totalt har Trond Mohn bidratt med 10 mill. til Finnmarksfotballen. Dette både gjennom midler til forskjellige kunstgressbaner, fotballanlegget i Porsanger, men også til prosjektet som gjorde at Kautokeino fikk sin kunstgressbane. 4,5 mill kroner av midlene fra Trond Mohn har dessuten gått med til prosjekter for å skape ny aktivitet i Finnmarksfotballen, forteller Finjord.

Et unikt samarbeid

– For oss i Finnmark Fotballkrets er midlene vi har blitt tildelt en tilbakemelding på at både Trond og Kjell har tro på det arbeidet vi gjør for fotballen i Finnmark. Det er helt unikt og dette gjør oss utrolig stolt. Det er gjennom Kjell Kolbeinsen vi har blitt kjent med Trond Mohn og det er vi evig takknemlig for. Kjell og Trond har betydd utrolig mye for samfunnet i nord. Det er så stort at det er vanskelig å forstå, avslutter en alltid engasjert Roger Finjord.

Kronstadposten er også kjent med at Trond Mohn har bidratt med kr. 200.000,- til kjøp av kjøletårn i forbindelse med NM på ski, senior del 2, som Skialliansen er arrangør av i Alta i perioden 4.-8. april i år. Kjøletårnet ble kjøpt inn i høst og er nå nesten fullfinansiert, opplyser Per Hindenes. Dette er et spleiselag der også Sparebanken Gavefond har bidratt med samme beløp som Trond Mohn.

Per Hindenes sier i en kommentar at Skialliansen i Alta setter enorm pris på midlene som Trond Mohn og Sparebanken Gavefond har bidratt med, og at man vil invitere begge disse som gjester til NM i Alta i april.

Artikkeltags