Kampvogn med fire personer har gått gjennom isen

En CV90 kampvogn gikk gjennom isen under øvelse Joint Viking 2017. Ingen om bord kom til skade, melder Forsvaret. Foto: Forsvaret

En CV90 kampvogn gikk gjennom isen under øvelse Joint Viking 2017. Ingen om bord kom til skade, melder Forsvaret. Foto: Forsvaret

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel

Alle berget ut i god behold, melder Forsvaret.

DEL

En av Forsvarets stormpanservogner, CV 90, fra Telemark Bataljon har gått gjennom isen på et vann på Sennalandet. Øvelsen Joint Viking pågår i området.

Personellet er reddet ut og blir ivaretatt. Berging pågår, melder Forsvaret i en pressemelding etter uhellet som skal ha skjedd i 11-tiden fredag formiddag.

LES OGSÅ:  Da de stanset for å fylle drivstoff, tok feltvogna fyr

Fire personer om bord

Major Brynjar Stordal ved Forsvarets operative hovedkvarter forteller at det var fire personer om bord i vogna da uhellet var ute.

– Berging pågår nå. Det viktigste for oss er at personellet er i god behold, sier han. Opptil 11 personer kan få plass i stormpanservogna.

Han ønsker foreløpig ikke å kommentere omstendighetene rundt uhellet.

LES OGSÅ: Forsvarssjefen skjønner veldig godt at Porsanger vil ha arbeidsplasser

Panservogn skal berge

Stordal forklarer i 13.20-tiden at de har en panservogn i området, og at personellet om bord i denne skal berge kjøretøyet som nå ligger under isen.

– Hvor lang tid operasjonen vil ta kommer an på hvordan materiellet ligger i vannet og forholdene rundt. Personellet og panservogna som er på vei brukes til bergingsoppdrag, og er gode på jobben sin, sier majoren til iFinnmark.

Vognen som skal berges veier mellom 23 og 35 tonn, avhengig av utstyr. Det norske Forsvaret har over 100 CV90 panservogner, kjøpt fra Sverige og den har blant annet blitt brukt i Afghanistan.

Joint Viking 2017 er en nasjonal øvelse der hovedmålene er å øve på krisehåndtering og forsvar av Norge. Omkring ​​​8.000​ soldater deltar på øvelsen, blant dem 700 soldater fra USA og Storbritannia.

Det er en stormpanservogn av denne typen som har gått gjennom isen i Finnmark.

Det er en stormpanservogn av denne typen som har gått gjennom isen i Finnmark. Foto:

CV9030N (CV90)

Type: Stormpanservogn

Produsent: BAE Systems Hägglunds, Sverige

Størrelse: 25 tonn

Bevæpning: 30 mm Bushmaster II, 7,62 mm mitraljøse

Mannskap: Vognfører, vognkommandør, skytter og åtte soldater i stridsrom

Toppfart: Cirka 70 km/t

Kilde: Forsvaret

iFinnmark følger saken

Artikkeltags