4.-5. mai var det en fartsfylt helg i Levi Finland.

Mange hadde tatt veien til skistedet for å se de tøffeste gutta og jentene konkurrere om edelt metall i EM og VM. Norge stilte med sterke utøvere, og hadde gode muligheter til mestertitler både for gutter og jenter.  

Finnmark hadde utøvere i alle tre klassene.

I den grommeste klassen deltok Martin Moland fra Alta i VM med ekstra muskler under panseret.

I EM stilte hammerfestingene Ole-Herman Sjøgren og Martin Mjelde Müller, som kjører standard scootere. I dameklassen stilte Malene Trosten Andersen og Birgitte Olsen fra Alta.

Fredag var det kvalifisering. Arrangørene hadde laget en krevende og rå bane i alpinbakken.

Ole-Herman Sjøgren vant sin klasse i kvalifiseringen og var en av favorittene til EM-tittelen. Marlene Trosten Andersen innfridde med en andreplass, mens Birgitte Olsen imponerte med en 7.plass i kvalifiseringen. Martin Moland fikk en 9.plass.

Martin Mjelde Muller klarte ikke å bli blant topp 20, og var dermed ute av helgens konkurranse.

Lørdag var det klart for finalerunder.

I gutteklassene skulle det kjøres 15 minutter pluss to runder i to heat, og jentene kjørte 10 minutter pluss to runder i to heat. Banen var bløt og forandret seg fra runde til runde.

Ole-Herman Sjøgren hadde ett uhell helt i starten av første heat, og lå nesten to runder etter de andre når han kom seg på banene igjen. Han gjorde en kjempeinnsats, og kjørte seg opp til en 13. plass i dette heatet. Scooteren hans gikk ikke helt som den skulle resten av dagen, og medaljesjansene var dermed ute for han. Marlene Andersen vant sitt heat, men i andre heat tippet hun med bare fire runder igjen og svenske Marica Renheim vant.

Martin Moland hadde en kjempestart og var helt i teten helt til han kræsjet midtveis i 1.heatet - heatet var over for hans del, samt muligheten for edelt metall.