45-åring dømt for å ha kjøpt sexdukke formet som et barn

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En 45 år gammel finnmarking er dømt for å ha importert en 1 meter høy sexdukke, som retten mener framstår som et barn.

DEL

Retten beskriver dukken som «sexleketøy formet som kroppen til et mindreårig barn» i dommen mot 45-åringen.

Nå er han dømt til 60 dages betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner – for innførsel av dukken, samt for besittelse av animert overgrepsmateriale og et mindre alvorlig, våpenrelatert forhold.

LES OGSÅ: Mann dømt: Hadde sexdukke som forestilte et barn i 11–13 årsalder. Den hadde oral, vaginal og analåpninger

Tiltalte erkjente de faktiske forhold i retten, men nektet straffskyld. Forsvareren hans, advokat John Christian Elden, anførte at dukken ikke omfattes av straffelovens forbud mot seksualiserte framstillinger av barn og at det heller ikke finnes rettspraksis som gir grunnlag for å konkludere med det.

Retten avfeier tiltaltes forklaring om at den japanske sexdukken kunne bestilles med forskjellige bryststørrelser som fullstendig irrelevant: «Dukken er tenkt å forestille et jentebarn langt under pubertetsalderen», konkluderer Hålogaland lagmannsrett.

Dommen ble først avsagt i forrige uke, selv om forholdet stammer fra 2016, og kommer etter at saken har vært innom Høyesterett. Lagmannsretten nektet å behandle mannens anke over tingrettens fellende dom. 45-åringen anket denne beslutningen inn for landets øverste domstol med de samme anførslene som Elden framførte under lagmannsrettens behandling.

Høyesteretts ankeutvalg poengterer i sin kjennelse at spørsmålene Elden reiser ikke har vært prøvd for Høyesterett tidligere, og at den eneste dommen som omfatter temaet er en frifinnende lagmannsrettsdom. Denne domstolen pekte på at dette tiltalepunktet «innbyr på flere punkter til en nærmere redegjørelse for lovanvendelsen og straffbarhetskriteriene».

LES OGSÅ: Mann i 40-åra skal ha bestilt barnedukke fra Hongkong og hatt nærmere 2.000 animerte bilder av overgrep mot barn

Facebook-like

Artikkeltags