Departementet har bestemt fellesnemnd

BESTEMT NEMND: Kommunaldepartementet har bestemt sammensettingen av fellesnemnd. Kommunalminister Monica Mæland mener det nå er viktig at fylkestinget i Finnmark utnevner sine medlemmer.

BESTEMT NEMND: Kommunaldepartementet har bestemt sammensettingen av fellesnemnd. Kommunalminister Monica Mæland mener det nå er viktig at fylkestinget i Finnmark utnevner sine medlemmer. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fellesnemnda får 17 medlemmer fra Finnmark og 19 medlemmer fra Troms.

DEL

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har torsdag fastsatt forskriften for sammenslåingen av Finnmark og Troms fylkeskommuner. Det skriver de i en pressemelding torsdag ettermiddag.

– Nå er rammene klare slik at Finnmark og Troms kan starte arbeidet med å bygge den nye fylkeskommunen, sier kommunal og moderniseringsminister Monica Mæland ifølge pressemeldingen.

Sammensetningen med 17 medlemmer fra Finnmark og 19 medlemmer fra Troms tilsvarer sammensetningen som ble fremforhandlet i den såkalte Gardermoen-avtalen. I pressemeldingen skriver kommunaldepartementet at sammensetningen av fellesnemnda skal speile innbyggertallet i de to fylkeskommunene etter inndelingsloven.

– Jeg ønsker å gi Finnmark større innflytelse enn innbyggertallet isolert sett skulle tilsi og har derfor tatt utgangspunkt i det partene selv har forhandlet seg fram til. Jeg legger til grunn for arbeidet i fellesnemnda at det blir tatt hensyn til Finnmark og Vadsø i fordeling av arbeidsplasser i den nye fylkeskommunen, sier Mæland ifølge pressemeldingen.

Fellesnemnda får myndighet til å bestemme alle forhold som er nødvendig for at fylkeskommunen skal være operativ fra 1. januar 2020.

– Nå er det viktig at fylkestinget i Finnmark så raskt som mulig velger medlemmer til fellesnemnda. De har et stort og viktig arbeid foran seg som skal sikre gode tjenester og en god utvikling i hele det nye fylket, sier Mæland i pressemeldingen.

Den 15. mars vedtok fylkestinget i Finnmark å avvise å utnevnte medlemmer til fellesnemnd.

Artikkeltags