– Hvorfor svikter 6 ordførere både folket og partiet sitt?

LANG KAMP: Fra årsmøtet i Finnmark Ap tidligere i år, der fylkespartiet sa nei til å oppnevne medlemmer til fellesnemnd med Troms

LANG KAMP: Fra årsmøtet i Finnmark Ap tidligere i år, der fylkespartiet sa nei til å oppnevne medlemmer til fellesnemnd med Troms

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Seks Ap-ordførere kjører solo for å oppløse Finnmark som fylke, hevder artikkelforfatterne.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.(Nordnorsk Debatt) Hva er det som får 6 Ap-ordførere til å oppfordre Finnmark Ap til å si nei til prosessvarsel og ja til å oppnevne fellesnemnd – på tvers av folket sitt, på tvers av Aps vedtak om å ikke godta tvang og på tross av at regjeringspartiene ikke har oppfylt sine lovnader om nye oppgaver til Finnmark?

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik og gruppefører Remi Strand har stått stødig i spissen for Aps fylkestingsgruppe.

Det samme har stortingsrepresentantene fra Ap, Runar Skjåstad og Ingalill Olsen gjort.

De andre ordførerne Arbeiderpartiet i Finnmark har også stått last og brast med sine innbyggere.

Ordførerkandidatene Helga Pedersen i Tana og Wenche Pedersen i Vadsø har hele veien fremstått som bautaer i kampen mot tvangsvedtaket. Det samme har partileder Kristina Hansen gjort med solid støtte fra et enstemmig representantskap.

Vi er sikre på at alle disse vil gjøre hva de kan for at styret i fylkespartiet forsetter den modig linjen mot tvangsvedtaket helt frem til stortingsvalget i 2021.

Hva er det så som får 6 Ap-ordførere til å oppfordre Finnmark Ap til å si nei til prosessvarsel og ja til å oppnevne fellesnemnd, til tross for at de vet at Ap har vedtatt at hvis det blir regjeringsskifte i 2021 vil tvangsvedtaket oppløst.

De 6 Ap-ordførerne kjører altså solo og vil akseptere å oppløse Finnmark som fylke, noe som vil skje så fort man setter foten inn på møtet i fellesnemnda.

Artikkeltags