Gå til sidens hovedinnhold

Ragnhild Vassvik inn på Statsministerens kontor – skal be om at regionsammenslåinga oppheves

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag møter fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) statsminister Erna Solberg (H).

Det bekrefter Vassvik til iFinnmark onsdag. Det gjør også Trude Måseide, kommunikasjonssjef ved Statsministerens kontor.

Dette skjer etter at Vassvik sendte et brev om å få overlevere resultatet i folkeavstemningen som ble holdt 14. mai. 87 prosent av de som stemte i Finnmark sa nei til sammenslåing med Troms.

– Vi skal legge fram vår sak, og presentere argumenter for hvorfor vi ikke ønsker sammenslåingen med Troms. Vi vil be statsministeren om å bidra til at vedtaket om sammenslåing opphører, eller at det blir reversert, sier Vassvik.

Fylkesordføreren forteller at ting må skje i riktig rekkefølge framover, og at hun ikke vil forskuttere hva Arbeiderpartiet i Finnmark vil gå inn for dersom statsministeren ikke går med på å reversere sammenslåingen.

Trude Måseide ved Statsministerens kontor forteller at Erna Solberg er i Sverige onsdag, og at hun dermed kun kan bekrefte at møtet vil finne sted.

Fra Finnmark fylkeskommune vil også Remi Strand, gruppeleder for Arbeiderpartiet delta. Dessuten har Vassvik bedt fylkesrådmann Øystein Ruud om å delta, men han må i så fall først frigjøre seg fra andre avtaler den dagen.

 

Kommentarer til denne saken