Disse veiene er kolonnekjørt: – Dårlig sikt og uvær

TESTER FORHOLDENE: Kjøreforholdene er utfordrende flere steder i fylket lørdag. Mette (53) og barnebarnet Aron (9) skal på hytta i helga, og er vant til ruskevær.

TESTER FORHOLDENE: Kjøreforholdene er utfordrende flere steder i fylket lørdag. Mette (53) og barnebarnet Aron (9) skal på hytta i helga, og er vant til ruskevær. Foto:

Fokk og vind skaper problemer på noen strekninger, og særlig kysten må forberede seg på mer snø.

DEL

De som skal over Kongsfjordfjellet og Båtsfjordfjellet må belage seg på å kjøre i kolonne lørdag. Veiene andre steder i fylket er preget av snø og is i veidekket.

– Det er uværet ved fjellovergangene som gjør at vi har kolonnekjøring. Det er ikke veldig ille, men kolonnekjøringen skyldes dårlig sikt, sier Synnøve Lukkassen ved Vegtrafikksentralen.

Det er strekningene på Fylkesvei 890 over Kongsfjordfjellet og Fylkesvei 891 over Båtsfjordfjellet som er kolonnekjørt i dag grunnet uvær. Fra Snefjord til Havøysund ventes vanskelige kjøreforhold og redusert sikt grunnet snøfokk.

I Kirkenes er Mette (53) og barnebarnet Aron (9) på vei til hytta i Neiden i underkant av en time unna lørdag formiddag.

– Vi er vant med vinterføre. Det er litt vind og snø, men vi vet hvor vi bor, sier bestemoren.

Begge er oppvokst i Kirkenes, og Mette mener det lokale været er håndterbart så lenge man kjører etter forholdene. 

Nordøstlig bris med kuling enkelte steder og snøbyger er ventet i Finnmark lørdag. Snøen faller stort sett i ytre strøk. Både Kirkenes, Alta, Hammerfest og Nordkapp får stort sett opphold. Det melder Meterorologisk Institutt via yr.no.

Vegtrafikksentralens Lukkassen sier det er mye snø og is på veiene flere steder i fylket.

– Det vi ser i dag, er vanlig vinterføre, så det er stort sett ikke noe å være bekymret for. Men vi oppfordrer til å være forsiktig og oppmerksom når det er glatt, sier Lukkasen.

Artikkeltags