Disse yrkene trenger Finnmark, og disse er det mindre behov for

TRENGER SYKEPLEIERE: Sykepleiere og helsefagarbeidere er det første seniorrådgiveren ved Nav Finnmark nevner når det gjelder yrkesbehovene i fylket.

TRENGER SYKEPLEIERE: Sykepleiere og helsefagarbeidere er det første seniorrådgiveren ved Nav Finnmark nevner når det gjelder yrkesbehovene i fylket. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Behovet for sykepleiere og helsefagarbeidere er fortsatt stort i Finnmark.

DEL

Det forteller seniorrådgiver Eva-Lill Johansen Margit hos Nav Finnmark.

– Helsefargarbeidere, sykepleiere, grunnskolelærere men også andre typer lærere trenger vi i  Finnmark. Det er yrker innenfor de viktigste næringene hvor vi trenger arbeidskraft. Det er også mye behov som er knytta til yrkesfag på videregående skole, sier hun og nevner håndtverkere og rørleggere.

Krisen i oljenæringa senker ingeniørbehovet

Samtidig ser Nav at behovet for ingeniører er mindre.

– Krisen i oljenæringa har gjort at behovet for ingeniører har gått ganske mye ned også i Finnmark. Men jeg tror det vil komme tider hvor man ser behovet for ingeniører. Man har nye letekonsesjoner i Barentshavet og selskaper som er interessert i å lete. Behovet svinger veldig fort. Det er ikke så lenge siden man rådet folk til å bli ingeniører, sier seniorrådgiveren.

– Lav arbeidsledighet

Hun forteller samtidig at arbeidsledigheten i Finnmark er lav.

– Desembertallene i fjor viste den laveste ledigheten for den måneden på 5 år. Men tendensen hele fjoråret var at ledigheten gikk ned hver måned i forhold til tidligere, med unntak av et par måneder, sier hun.

MYE SOM I FJOR: Eva-Lill J. Margit, seniorrådgiver hos NAV Finnmark, forteller at yrkesbehovene i Finnmark er mye det samme som i fjor.

MYE SOM I FJOR: Eva-Lill J. Margit, seniorrådgiver hos NAV Finnmark, forteller at yrkesbehovene i Finnmark er mye det samme som i fjor. Foto:

Artikkeltags