Savner du påfyll av snø? Du trenger ikke vente for lenge

Artikkelen er over 1 år gammel

Men i morgen blir været i Troms og Finnmark omtrent som i dag

DEL

– Det blir fralandsvind, en sørøstlig bris. I Troms får vi oppholdsvær og litt sprekk i skydekket noen steder. Temperaturen vil ikke endre seg, det blir fortsatt mildt for årstiden.

Det sier statsmeteorolog Terje Ahlsvik Walløe hoe Meteorologisk institutt til Nordlys.

Han forteller at det på kysten har vært pluss grader i Troms og Finnmark, men det på innlandet er temperaturer på minussiden.

– Mandagens temperaturer fortsatt ligge over null grader, men det er veldig tørr luft og vi får ingen snøsmelting. Og der det er glatt, vil det fortsatt være glatt.

Tirsdag blir det overskyet, og det kommer inn nedbør sørfra. Etter dette vil et større lavtrykk passere i havet nord for landsdelen, og i bakkant av dette vil vi få en helt annen værtype. Da dreier vindretningen til nordvest, det blir lavere temperaturer og hvit nedbør fra onsdag kveld eller natt til torsdag.

– Torsdag blir det kuling og snøbyger i Finnmark. Hvor mye snø er vanskelig å si, men det kan komme en god del centimeter løpet av det døgnet, sier meteorologen.

Fra torsdag og neste dagene blir det generelt kaldere luft og skiftende vær. Det vil komme flere mindre lavtrykk og sørge for bygevær i form av snø. Det blir med andre ord vinterlig vær.

Artikkeltags