Nytt kulingvarsel sendt ut: – Har kommet mye snø. Vær oppmerksom på skredfare

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Ikke før uværet i Øst-Finnmark roet seg sånn noenlunde, ble det sendt ut et nytt kulingvarsel. Denne gang for området mellom Loppa og Slettnes fyr. Vinden er ventet å øke til nordvestlig stiv kuling med vindstyrke på 15 m/s, og muligens sterk kuling med vindstyrke 20 m/s.

– Det som vi ser at er et lite polart lavtrykk som er på vei innover. Det har gått inn rundt Hammerfest, det gir for så vidt en del snøbyger i Hammerfest. Men dette været er ikke langvarig eller noe kraftige greier, sier vakthavende meteorolog Gunnar Noer ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Vinden er ventet å minke mandag kveld.

Skredfare

På Varangerhalvøya har det snødd tett hele mandag.

– Det har kommet mye snø. Det er skredfare og problemer der. Folk må være oppmerksomme på det, sier Noer.

Det har også kommet mye snø i Pasvik.

I Vest-Finnmark har det vært betydelig skredfare siden lørdag, ifølge Varsom.no. «Bygevær med potensielt en del vind og snø kan danne ferske fokksnøflak nordøst i regionen. I de områdene som har roligere vær er skredfaren lavere.», ifølge varslet.

Rammer trafikken

Trafikkoperatør hos VTS opplyser at det har roet seg i Øst-Finnmark, men minner om at det er meldt ruskete vær i Vest-Finnmark.

Mandag ettermiddag var flere veier berørt av dårlig vær. Disse veiene var stengte klokken 15:00, ifølge Statens vegvesens oversikt over trafikkmeldinger:

Ev 69 Skarsvåg–Nordkapp

Kolonnekjøring på grunn av uvær.

Fv 98 Ifjordfjellet

Kolonnekjøring på grunn av uvær.

Fv 888 Bekkarfjord–Hopseidet

Kolonnekjøring på grunn av uvær.

Fv 894 Oksevågdalen, på strekningen Kjøllefjord–Mehamnelv bru

Stengt på grunn av stanset kjøretøy.

Artikkeltags