Nå blir det mer kuling og snø: – Kan komme opptil 50 centimeter

MER NEDBØR I VENTE: Slik så det ut på Hopseidet fredag ettermiddag. Knapt noen sikt på veien i det hele og store, viser veivesenets veikamera. Nå fortsetter det å snø i helga.

MER NEDBØR I VENTE: Slik så det ut på Hopseidet fredag ettermiddag. Knapt noen sikt på veien i det hele og store, viser veivesenets veikamera. Nå fortsetter det å snø i helga. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Venter snøbyger på løpende bånd gjennom helga.

DEL

[NORDLYS]: Været i Troms og Finnmark har vært preget av kraftig vind og snøbyger fredag. Det har vært flere uhell på veiene, og en rekke fly har blitt forsinket eller kansellert.

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om lokalt vanskelige kjøreforhold på veiene på Saltfjellet, i Salten, Ofoten, Troms og Finnmark.

Kuling

Utover fredagskvelden vil vinden avta noe, forteller vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Geir Ottar Fagerlid.

– Vinden vil minke til liten eller stiv kuling frem til i morgen ettermiddag, da vil den ta seg opp igjen, og det blir en periode med sterkere vind i morgen ettermiddag og tidlig kveld, sier Fagerlid.

– Det vil merkes godt både i kysten, på fjellet og på utsatte steder i lavlandet, sier Fagerlid.

Mye snø

Bygeværet vil fortsette gjennom helga og utover mandagen.

– Det er snakk om mellom 30 og 50 centimeter snø i løpet av helga, mest i fjellet, sier Fagerlid om den ventede nedbøren i Troms.

Finnmark får litt mindre, og det er del variasjoner, ifølge Fagerlid.

– Det ser ut som vest i Finnmark får mest. Snakk om 20–50 cm på de mest utsatte plassene, først og fremst i fjellet, sier han.

På lavlandet kan det komme opp i 20–30 centimeter. På vidda er det en mer beskjeden mengde snø som vil lave ned: 5–10 centimeter.

– I Øst-Finnmark vil det komme 10–15 centimeter på det meste. Ser ut som Kirkenes-området får minst nedbør med 2–5 centimeter, sier Fagerlid.

Økt temperatur

Sent fredag kveld er det ventet at temperaturen kan stige noe.

– Det er fare for at det kan slå over til regn sent i kveld. Men hovedsakelig kommer nedbøren som snø, sier han.

Artikkeltags