Meteorologen: – Det kan komme litt hvitt fra himmelen

TILBAKEKOMST: Det kan komme litt snø på vidda til helga. Dette bildet er forøvrig tatt 5. juni i år på veien mellom Kautokeino og grensa til Finland.

TILBAKEKOMST: Det kan komme litt snø på vidda til helga. Dette bildet er forøvrig tatt 5. juni i år på veien mellom Kautokeino og grensa til Finland.

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå kan det komme litt snø på vidda igjen, men stort sett får Finnmark pent vær fram til fredag.

DEL

Vakthavende meteorolog Siri Wiberg kan forteller at de neste dagene består av godvær og at det stort sett vil være klarvær i hele fylket.

– På onsdag i øst og på vidda kan det komme litt skyer, mens i vest og på ytre strøk blir det stort sett pent vær. Det vil blåse frisk bris på utsatte steder, forteller Wiberg.

Pent vær

Torsdag skal det fine været fortsette, men vinden øker litt.

– Vi får lengre perioder med sol, men skyene kan enda være å se i øst og på vidda. Vinden vil av og til komme opp i liten kuling på utsatte steder, sier meteorologen.

Temperaturene vil ligge rundt der de har vært de siste dagene.

– Gradene vil nok ikke endre seg så mye. De vil ligge på rundt 7–8 plussgrader på dagtid, mens temperaturen vil krype ned mot null på nattetid, forteller Wiberg.

LES OGSÅ: 5. juni 2017: Dette bildet er tatt i Finnmark i dag: – Man blir litt satt ut, sier Alf Sterner

Kan komme snø

På fredag får vi et lite værskifte. Folk i øst bør finne fram paraplyen og de som skal på vidda bør ta med votter.

– Fredag får vi inn noe nedbør som vil berøre vidda og deler av Øst-Finnmark. Vest-Finnmark får skyer, og det vil være frisk bris på utsatte steder, sier vakthavende meteorolog.

Temperaturene vil på nattetid ligge rundt null grader, og det er derfor fare for snø.

– Det kan komme litt hvitt fra himmelen på vidda natt til fredag, men siden temperaturene stiger på dagtid vil det nok ikke legge seg. Snøen vil nok gå over til regn utover morgenkvisten på fredag, forklarer Wiberg.

Videre kan meteorologen melde at lørdag kan få litt nedbør, men ikke så mye.

– Helgen vil nok bestå av litt spredt regn, men det kommer ikke på nattetid så det vil ikke komme som snø. Ellers er det ikke så store endringer på søndag, sier Wiberg.

Artikkeltags