Hold på isoporen: – Det er ganske sterk vind på kysten

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag og tirsdag vil bestå av mye og sterk vind langs kysten av Finnmark. I Rypefjord i Hammerfest er det isoporplater på avveie.

DEL

– Vi har fått meldinger om at noe byggemasse er på avveie, men det blir sikret nå, sier vaktleder hos 110-sentralen i Finnmark.

David Olaussen la mandag formiddag ut en video (se øverst) av flere isoporplater som ble tatt med ut på havet av vinden i Rypefjord i Hammerfest.

– Det er ganske sterk vind på kysten. Akkurat nå er det opp i stiv kuling på kysten, og det vil nok vare ut mandagen, forteller meteorolog Rune Skoglund ved Vervarslinga for Nord-Norge til iFinnmark.

  Video: David Olaussen

  Minker

  Utover tirsdag vil vinden minke til liten kuling, men på utsatte steder kan man oppleve stiv kuling også på tirsdag.

  – På de mest utsatte strøkene, som i kyst- og fjordstrøkene, kan man også oppleve liten kuling på onsdag, men det vil spakne på kvelden, sier Skoglund.

  De siste dagene har det vært unormalt varmt i Finnmark, og meteorologene kan fortelle at varmen vil fortsette en liten stund til.

  – Gradene på kysten vil ligge på rundt åtte til ni grader på dagtid, mens på vidda vil det på dagtid ligge på fem til seks grader. Men man skal være oppmerksom på at det sør i fylket, mot grensen til Troms, kan det komme nattefrost, sier meteorologen.

  MYE VIND: Det er stiv kuling på flere steder i Finnmark. Kartet viser hvor det er mest vind. Foto: Skjermdump yr.no.

  MYE VIND: Det er stiv kuling på flere steder i Finnmark. Kartet viser hvor det er mest vind. Foto: Skjermdump yr.no.

  – Kong Vinter nærmer seg ikke

  Videre utover uken vil det være opphold og til dels pent vær.

  – Det kan komme litt regn på vidda på tirsdag og det kan bli litt mer skyer enn det har vært de siste dagene, men ellers vil det være ganske så fint vær. Det er ingenting som tyder på at kong Vinter nærmer seg, forteller Skoglund.'

  Artikkeltags