SISTE KLOKKEN 21:15: Dekningsdirektør Bjørn Amundsen opplyser at feilen ble rettet litt før klokken 21. Årsaken til det hele var ukjent for Ambunden da iFinnmark fikk noen korte ord med han på tampen av kvelden. iFinnmark kommer tilbake med mer informasjon.

Fredag ettermiddag oppsto det en situasjon i Finnmark som rammer mange mobil- og bredbåndskunder. Et brudd, enten i sjøkabel eller landkabel, gir tap av mobildekning på hele kystlinjen mellom Kjøllefjord og Vardø, ifølge Telenor. Steder som Hopseidet, Kjøllefjord, Gamvik og Berlevåg, Båtsfjord og Vardø får ikke mottatt mobilsignaler.

I tillegg er bredbånd- og telefonikunder hos Telenor berørt i følgende kommuner:

  • Gamvik
  • Vardø
  • Berlevåg
  • Båtsfjord
  • Lebesby
  • Nordkapp

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen opplyser at Telenor jobber med å finne feilen.

– Det er en ganske stor feil. Vi vet ikke årsaken foreløpig, sier han.

Telia-kunder også rammet

Telia er også rammet av det som trolig dreier seg om et fiberbrudd, kan Ellen C. Scheen på Telias kommunikasjonsavdeling bekrefte.

– Det er ganske mange steder som er berørt, sier hun.

Telia har mistet kontakt med blant annet 19 basestasjoner i Tana og områdene rundt.

– Vi har fått tilbakemelding om at Telenor har et stort utfall på sin stasjon, det påvirker også vårt nett. Vi har ikke fått rettetid ennå, sier Scheen.

Problemer med nødnettet

Politiets operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Eirik Pedersen, opplyser at også nødnettet er rammet.

– Vi har dialog med de andre etatene nå. Vi har også problemer med nødnettet i Båtsfjord og Berlevåg, men vi har kontakt med våre mannskaper, sier Pedersen.

Dersom noen i de berørte områdene skulle ha behov for å kontakte nødetatene foreslår politiet å ringe via WiFi, for de kundene som har den muligheten.

– Folk har også mulighet til å ta seg til lensmannskontoret i Båtsfjord, vi har folk på jobb der, sier Pedersen.