Gå til sidens hovedinnhold

Mæland etter rungende nei fra folket: – Dette endrer ingenting

Artikkelen er over 3 år gammel

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland sier at resultatet av folkeavstemninga, ikke vil få betydning for prosessen rundt sammenslåinga av Troms og Finnmark.

FOLKEAVSTEMNINGA

– Stortinget har vedtatt sammenslåing av Troms og Finnmark både i denne og forrige stortingsperiode. Motstanden var godt kjent for Stortinget da de behandlet regionreformen og gjorde sine vedtak. Regjeringen må selvsagt forholde seg til Stortingets beslutning. Det må også Troms og Finnmark.

Det sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland etter at resultatet av folkeavstemninga i Finnmark ble kjent onsdag morgen.

SE RESULTATET: Her er de endelige resultatene fra folkeavstemningen om fylkessammenslåing

– Vi har ikke et politisk system der lokale folkeavstemninger overprøver stortingsvedtak, sier Mæland videre i en kort kommentar.

Resultatet av folkeavstemninga ble 87 prosent som sier nei til sammenslåing med Troms. Til sammen ga 34.860 personer sin stemme, som gir en valgdeltakelse på 58 prosent.

LES OGSÅ: 87 prosent nei, 58 prosent stemte: – Deltakelsen overgår det som er vanlig

Både Ap, SV og Sp krever nå en omgjøring av stortingsvedtaket. Sp har allerede varslet at de vil legge inn et forslag til Stortinget basert på folkeavstemningen.

Les også

Vedum: Maktarroganse uten sidestykke å tvinge Finnmark og Troms sammen

 

 

Kommentarer til denne saken