Mæland etter rungende nei fra folket: – Dette endrer ingenting

– MÅ FORHOLDE SEG TIL VEDTAKET: Monica Mæland sier de vil fortsette å forholde seg til Stortingets vedtak om sammenslåing.

– MÅ FORHOLDE SEG TIL VEDTAKET: Monica Mæland sier de vil fortsette å forholde seg til Stortingets vedtak om sammenslåing. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland sier at resultatet av folkeavstemninga, ikke vil få betydning for prosessen rundt sammenslåinga av Troms og Finnmark.

DEL

FOLKEAVSTEMNINGA– Stortinget har vedtatt sammenslåing av Troms og Finnmark både i denne og forrige stortingsperiode. Motstanden var godt kjent for Stortinget da de behandlet regionreformen og gjorde sine vedtak. Regjeringen må selvsagt forholde seg til Stortingets beslutning. Det må også Troms og Finnmark.

Det sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland etter at resultatet av folkeavstemninga i Finnmark ble kjent onsdag morgen.

SE RESULTATET: Ja eller nei til Troms+Finnmark?

– Vi har ikke et politisk system der lokale folkeavstemninger overprøver stortingsvedtak, sier Mæland videre i en kort kommentar.

Resultatet av folkeavstemninga ble 87 prosent som sier nei til sammenslåing med Troms. Til sammen ga 34.860 personer sin stemme, som gir en valgdeltakelse på 58 prosent.

LES OGSÅ: 87 prosent nei, 58 prosent stemte: – Deltakelsen overgår det som er vanlig

Både Ap, SV og Sp krever nå en omgjøring av stortingsvedtaket. Sp har allerede varslet at de vil legge inn et forslag til Stortinget basert på folkeavstemningen.

Artikkeltags