Flere is- og steinras i Finnmark søndag: – Man kan si at det er vårløsning på et vis

Artikkelen er over 3 år gammel

Det har gått flere ras i Finnmark i helga.

DEL

I løpet av søndagen har det gått stein- og isras ved Isnestoften på E6 i Alta, på E6 i Stokkedalen på Sennalandet, på E6 ved Sirma i Tana og igjen i Lille Lerresfjord på fylkesvei 19.

– Steinene er nå fjernet fra Isnestoften. Veien har ikke vært stengt og vi har heller ikke meldt om redusert framkommelighet, men steinene og isen lå delvis i veibanen en stund, sier operatør Siril Nilsen ved Veitrafikksentralen (VTS) i Nord-Norge søndag kveld.

LES OGSÅ: Det skal bli kaldere, og det har sine positive sider: – Vi får nesten håpe at det ikke plutselig blir 20 plussgrader

I Stokkedalen forteller hun at det er en hjullaster like i nærheten som raskt ville kunne få fjernet raset – mens i Sirma er stedet sikret med kjegler.

– Det er en traktor på vei til Sirma nå for å rydde veibanen helt, sier Nilsen.

LES OGSÅ: Nytt steinras: – Det siste vi hørte er at det skal ligge en kubikk med stein i veibanen

Hos varslingsnettstedet Varsom.no blir både jordskred- og snøskredfaren Finnmark søndag vurdert til faregrad 1 - generelt trygge forhold. Likevel meldte VTS også om flere ras lørdag – ved Nordvågen, i Lille Lerresfjord og i Karasjok.

– Ja, man kan vel si at det er vårløsning nå på et vis, sier Nilsen i VTS.

LES OGSÅ: Steinras stengte kjørefelt på E6

LES OGSÅ: Skremt av steinras: – Når det hvert år går både steinras og snøras bør det snart ringe en bjelle hos noen

Mandag og tirsdag øker faregraden for snøskred til 2 i Vest-Finnmark. «Stabile forhold mange steder, men vær forsiktig der det har lagt seg fokksnø i bratte leformasjoner.» skrives det på Varsom.no. Det som kan komme er våte løssnøskred og våte flakskred.

Operasjonsleder Ann Rigmor Søderholm i Finnmark politidistrikt forteller at de har blitt kontaktet av flere personer angående raset ved Isnestoften. Det har ikke blitt meldt om personskader eller materielle skader i rasene søndag ettermiddag.

Artikkeltags