Politiet har fått melding om folk som vandrer på stengte veier: – Ikke gjør det!

Artikkelen er over 2 år gammel

– Folk vandrer på de stengte veiene. Unngå dette!

DEL

I en Twitter-melding fredag kveld ber politiet folk om å unngå å vandre på de stengte veiene i fylket:

«Politiet har fått meldinger om at det er folk som vandrer på flere av de stengte veiene, det henstilles av sikkerhetsmessige årsaker om at dette bør unngås».

Operasjonsleder Bjørn Tormod Syversen i Finnmark politidistrikt forteller at de har fått inn et par meldinger fra Rypefjord i Hammerfest. Her er enkelte strekninger – deriblant veien til Rypklubben, stengt på grunn av rasfaren.

– Det har ikke vært mange meldinger, men veiene er stengt av en grunn og vi tenkte det var best å være føre var og henstille folk til ikke å gå i stengte områder, sier Syversen.

LES OGSÅ: Sperrer av flere områder i Hammerfest

Flere snøskred

Langfredag har det gått flere ras. Deriblant et i utmarka i Tana hvor en mann ble fløyet til sykehus med lettere skader etter å ha blitt tatt av skredet. På riksvei 94 ved Stallogargotunnelen gikk det flere ras som totalt utgjorde 300 meter i bredden. Det ble uttalt at Øyvind Berg fra Rypefjord og familien hadde englevakt da de havnet midt mellom rasene.

– I Troms og spesielt i Vest-Finnmark er det jo stor rasfare nå. Vi anbefaler ikke folk om å legge ut på veiene hvis det ikke er nødvendig, sa Synnøve Lukkassen i Veitrafikksentralen (VTS) til iFinnmark tidligere fredag.

LES OGSÅ: Vegvesenet: – Vi er redde for å åpne strekninger fordi det er så stor rasfare nå

Artikkeltags