Etter å ha vokst i enorm fart eksploderte mandag en stor solflekk på solen. Eksplosjonen slang store mengder gass, partikler og stråling ut i verdensrommet, med kurs rett mot jorden.

Solstormen er en moderat kraftig G2- storm, og det er ventet at den vil nå jorden onsdag og vare frem til torsdag, skriver Spaceweater.com.

Garantert nordlys

Når partiklene treffer atmosfæren, brenner de opp, og gir oss et spektakulært nordlys.

Ifølge NOAA er det 90 prosent sjanse for at stormen når jorden onsdag 6. september. NOAA vil derfor garantere nordlys over Alaska, Canada, Skandinavia, Island og Grønland. Nordlyset kan til og med sees så langt sør som i Amsterdam og Paris, skriver avisa Nordlys.

Store muligheter i Finnmark

Spørsmålet er imidlertid om det blir bra nok vær til å se det fantastiske lysspillet. Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Geir Bøyum, forteller til iFinnmark at det er godt mulig å få sett Nordlyset i Finnmark.

– Det ligger tynne, høye skyer over hele Finnmark nå stort sett, men det er også oppsprekk i skydekket i blant, sier Bøyum.

– Det er stor sjanse for å se nordlyset overalt i fylket. Det er ingen steder det blir bedre eller værre forhold enn andre steder.

Nordlyset skal være kraftig i de nordnorske fylkene de tre kommende nettene, ifølge nordlysprognosene.

– Og det er godt håp om klarvær alle tre nettene, sier Bøyum.