Søker etter mann i 30-årene: – Vi mottok en bekymringsmelding. Mannen har ikke gitt lyd fra seg siden lørdag

Artikkelen er over 2 år gammel

Mottok bekymringsmelding mandag kveld.

DEL

Politiet og Hovedredningssentralen Nord-Norge har natt til tirsdag satt inn et helikopter i søket etter en savnet person i Øvre Anárjohka Nasjonalpark.

Har ikke gitt lyd fra seg siden lørdag

Søket ble iverksatt etter en bekymringsmelding til politiet mandag kveld.

– Mannen har ikke status som savnet, men han er på tur i nasjonalparken og har en avtale om å gi lyd fra seg daglig. Det har vært stille fra ham siden lørdag og et familiemedlem og en kollega kontaktet oss da mandag kveld, sier operasjonsleder Bjørn Gunnar Johnsen i Finnmark politidistrikt.

Mannen er i 30-årene og skal være turvant og godt utstyrt. Han er ikke fra Finnmark, men har vært på tur i samme område tidligere.

– Det kan være naturlige årsaker til at han ikke har fått gitt lyd fra seg, det er blant annet ikke like god dekning overalt i området. Det er også gode værforhold med greie temperaturer, men vi må komme i kontakt med mannen, sier Johnsen.

Har sveipet området

Klokken 02.20 var et Sea King helikopter fra Banak fremme ved mannens siste kjente posisjon, melder HRS på Twitter.

– De har foretatt et sveip over området. Nå på morgenen vil vi legge en plan for hvordan vi vil gå videre i saken. Om vi skal gjøre flere søk eller mer etterretning. Det er allerede gjort en del undersøkelser og vi har i løpet av natten forhåndsvarslet en del ressurser som kan bistå i terrenget dersom det blir en leteaksjon, sier Johnsen.

Observert i helga

Redningsleder hos Hovedredningssentralen i Nord-Norge, Thomas Ringen, forteller at de har vært ute med helikopter i øvre del av Karasjohka og mot finskegrensa i natt.

– Vi har snakket med folk som har ligget i telt der og sier dem har sett mannen i løpet av helga, sier han.

Sea King-helikopteret er nå tilbake på Banak og hviler.

– De må få åtte timers søvn. Vi setter nå NAK inn i søket, sier Ringen klokken 09:15 tirsdag.

Søket vil foregå i øvre del av Anárjohka.

– Søket er basert på antatt rute han ville ha tatt med kajakk, vi vet han hadde med seg en blå, oppblåsbar kajakk, sier Ringen.

Når iFinnmark snakker med Hovedredningssentralen like før klokken 13 tirsdag, opplyser de at leteaksjonen fortsatt pågår.

Oppdatert 14:00: Mannen er funnet - alt er tilsynelatende i orden

Tips Oss
Telefon: 78 42 86 01, SMS/MMS: IFI til 2005, E-post: tips@ifinnmark.no

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken