Hevder politiet stjal gullringene hans og hele innholdet i pengeboka

Artikkelen er over 2 år gammel

En mann anmeldte politiet i Finnmark for å ha stjålet gullringer og en stor slump penger fra ham. Men Spesialenheten for politisaker måtte henlegge saken på grunn av mangel på bevis.

DEL

Mannen sendte inn en anmeldelse på Finnmark politidistrikt til Spesialenheten for politisaker. Han mente seg utsatt for et tyveri av 10.000 norske kroner, 800 euro og gullringer fra ham og hans samboer.

Mannen opplyste at han og samboeren reiste fra Litauen til Norge med bil. Da de passerte grensen til Norge ble de stanset for tollkontroll. Tollerne tok blant annet beslag i en veske som inneholdt 10.000 kroner og 800 euro. Beslaget ble overført til politiet. Da mannen fikk vesken tilbake fra politiet var pengene borte. Siste gang mannen observerte pengene var da bilen ble pakket i Litauen.

Spesialenheten for politisaker tok opp forklaring fra mannen og tre vitner.

Spesialenhetens etterforskning kunne imidlertid ikke avdekke om kontantene og gullringene var i behold da tollvesenet gjennomgikk beslaget. Det var videre ikke tilstrekkelig klarlagt om mannen fikk med seg eiendelene da han og samboeren ble arrestert, eller om eiendelene, til tross for vitnes forklaring, fulgte beslaget da en tjenesteperson fra Finnmark politidistrikt transporterte beslaget fra tollstasjonen til lensmannskontoret. Det var også usikkert om noen ved lensmannskontor hadde hatt tilgang til beslaget den tiden det var oppbevart på lensmannskontoret.

Fordi etterforskningen ikke i tilstrekkelig grad kunne klarlegge fakta i saken, ble saken henlagt på saksnivå på grunn av mangel på bevis.

Artikkeltags