Ifølge Marine Traffic forlot skipet Floro 28. juni. Per klokken 11 søndag er skipet i Loppa kommune, beregnet ankomst til Alta er søndag kveld klokken 20.30. Men slik det ligger an nå, så ser det ut til at ankomsten blir tidligere.

– Kongeskipet er nordpå i anledningen at dronningen skal åpne Riddu-Riddu-festivalen 13. juli, og så skal hun til Henningsvær 15. juli, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen til iFinnmark.

– Skal dronningen gå ombord kongeskipet i Alta?

– Det vet jeg ikke, og om jeg hadde visst det, så ville vi ikke ha gått ut med slik informasjon, sier Hagen.

Fiskedøgn i Altaelva

så hvorfor skipet er på tur til Alta, er fortsatt uvisst. Det som er kjent er at Kong Harald V har fått to ekstra døgn i Altaelva i 80-årsgave fra Alta Laksefiskeri Interessentskap (ALI). Dermed har han totalt fire døgn i elva fra 16. til 20. juli.

 

Offisielt program i Troms og Nordland

Likevel er det Dronning Sonja som har mest offisielt på programmet de kommende dagene. 13. juli skal hun altså være i Troms for å åpne Riddu Riđđu-festivalen i Kåfjord. Den 15. juli skal hun til Henningsvær i Nordland. Her skal hun gjeste KaviarFactory i forbindelse med den offisielle markeringen av årets utstilling «PAINTING OR NOT».

Kongeskipet «Norge» ble i 1948 gitt som folkegave til Kong Haakon. Det er Sjøforsvarets mannskap som driver skipet, men det er eid av Kongen.

Her på Marine Traffic kan du følge KS «Norge» i sin ferd.