Gå til sidens hovedinnhold

Kongekrabbekvoten blir lavere

Artikkelen er over 3 år gammel

Regjeringen setter lavere kvote for 2018 enn tidligere.

Det kommer fram i en pressemelding fra Nærings- og fiskeridepartementet.

– Etter råd fra forskerne har vi satt kvoten for 2018 noe lavere enn den har vært i år. Selv om kvoten går litt ned vil det totale uttaket av kongekrabbe fortsatt være høyt. Vi ønsker at kongekrabben skal bidra til arbeidsplasser og lønnsomhet i flere kystsamfunn, uten at det blir en stor spredning av kongekrabbe utenfor det kvoteregulert området, sier statssekretær Veronica Pedersen Åsheim i Nærings- og fiskeridepartementet i pressemeldingen.

Ifølge pressemeldingen er totalkvoten for hannkrabber fastsatt til 1750 tonn i 2018. Det er en nedgang på 250 tonn fra 2017. For hunnkrabber er kvoten redusert til 100 tonn i 2018, fra 150 tonn i 2017.

– Gjeldende minstemål videreføres. Kvotene gjelder for det regulerte området øst for 26° øst i Finnmark, står det i pressemeldingen.

– Kongekrabbe-bestanden i det kvoteregulerte området har vært relativt stabil over flere år, og vi velger derfor å videreføre et høyt beskatningstrykk, sier Pedersen Åsheim. 

Fiskeridirektoratet har nylig hatt en høring om Reguleringene for fisket etter kongekrabbe i 2018, og en eventuell endring i aktivitetskravet for å oppnå full kvote. Endelig forskrift for dette fiskeriet vil bli fastsatt før årsskiftet.

Kommentarer til denne saken