På toppen av mest lest-lista finner vi saken om kvinnen fra Finnmark som vant utrolige 142 millioner kroner i VikingLotto onsdag 7. november.

– Jeg har drømt om å slette gjeld, men den gjelda er bare småtterier sammenlignet med denne premiesummen. Jeg må sette meg. Det går bra med meg, men jeg er skjelven. Jeg forstår det nesten ikke fortsatt, fortalte Finnmark-kvinnen lattermildt til Norsk Tipping.

Saken er per 30. desember lest av 6.271 av iFinnmarks abonnenter og har en gjennomsnittlig lesetid på ett minutt og 40 sekunder.

Se lista avvåre 20 mest leste plussaker nederst i artikkelen. Sakene er forbeholdt abonnenter.

Uvær

Som en god nummer to – med 5.727 lesere, kommer fra en av de første uværsdagene denne vinteren. 23. november ble saken titlet «–Biler ligger strødd i hele Finnmark» publisert.

Den varslede snøen gjorde fylket hvitt, og i kombinasjon med sterk vind var det vanskelige kjøreforhold i deler av Finnmark. Politiets operasjonssentral i Finnmark politidistrikt opplyste at de har fått inn mange meldinger om trafikkuhell denne dagen.

Menneskeskjebner

iFinnmark har også hatt flere saker om menneskeskjebner.

Den første saken om psykisk syke Christian (25) i Hammerfest som tok sitt eget liv to dager etter at han ble hentet ut av senga av politiet og lagt på glattcelle, nådde over 5.500 abonnenter og hadde en snittlesetid på 12 minutter og 22 sekunder.

Les også

Politiet hentet Christian ut av senga si hjemme og stengte den psykisk syke 25-åringen inne på glattcelle over natta. To dager senere tok han sitt eget liv

 

Også en oppfølger på «Sandra-saken» i Porsanger nådde over 5.000 lesere under tittelen: Mens Sandra lå for døden på badegulvet sa AMK-operatøren til legevaktsykepleieren: «Jeg vet ikke om dere har så lyst å få dem inn». Deretter lo de begge

I artikkelen står det blant annet at mens samboeren Kåre drev med hjertekompresjon for å holde Sandra i live, spøkte og lo sykepleierne om deres alkoholisme.

Det var i mars 2017 at Sandra Evensen (54) kjempet for livet på badegulvet hjemme i Brenna. Samboeren Kåre forsøkte gjentatte ganger helt forgjeves å kontakte medisinsk nødtelefon for å få legehjelp. Samtidig utførte han hjertekompresjon for å holde henne i live. Men ambulansen kom aldri.

Sommeren i Finnmark ble preget av flere tragiske hendelser. En av dem var ulykken hvor porsangerværingen Morten Ruud omkom i et gyrokopterstyrt i Nord-Finland lørdag 21. juli.

Da datteren Rakel Mortensdatter Birkeli (23) mottok beskjeden, holdt hun på å forberede seg på å holde minnetale som nestleder i den nasjonale støttegruppen etter 22. juli. I et intervju med Nordlys – også publisert på iFinnmark, forteller hun om den tunge tiden.

Saken ble lest av over 4.500 av iFinnmarks lesere.

Hotellkaos og klager på service

– Jeg skal aldri overnatte her igjen! utbrøt hotellgjesten ved Barents frokosthotell i Kirkenes som fant andres mat og drikke i kjøleskapet og fem brukte sjampoflasker i dusjen.

Saken fra 6. oktober havner på topp 20-lista med 5018 lesere.

Også neste artikkel på lista handler om en hotellovernatting av det litt spesielle slaget, lest av 4.935 abonnenter siden 30. september: «Da de ansatte ikke dukket opp, måtte hotellets gjester selv innta kjøkkenet for å lage frokost» er tittelen på saken fra Lakselv.

En sak som har klatret opp lista på få dager, er foreløpig lest av 5.378 pluss-lesere og ble publisert så sent som 29. desember.

Den handlet om Mette Kristoffersen som er lite fornøyd med hvordan personalet ved Alta lufthavn og Norwegian tok i mot passasjerene som skulle til Oslo sist torsdag formiddag.

 

Kristoffersen fra Oslo og sønnene på 18 og 20 år hadde feiret jul hjemme hos familien i Hammerfest, og skulle hjem torsdag formiddag. De tok hurtigbåten fra Hammerfest til Alta klokken 09.00, en tur som vanligvis tar halvannen time, for å nå Norwegian-flyet klokken 12.

Men de støtte på flere problemer.

Topp 20 pluss

Klikk på artikkelnavnet for å åpne saken.