Litt mindre papir, mye mer avis

Artikkelen er over 3 år gammel

Lesevanene endrer seg.

DEL

LederFinnmark Dagblad og Finnmarken er blant de mest digitale Amedia-avisene. Finnmarkingene er dermed Norges desidert mest digitale folkeslag. Mens Finnmark Dagblad troner helt på topp med flere digitale abonnenter enn analoge, er også Finnmarken topp 5 blant Amedias 62 aviser. Det er ganske formidabelt.

Det er heller ikke bare innenfor avisbransjen at brukerne blir mer og mer digitale. For noen år siden ble det lansert noe som heter nettbank. I dag er det vel de færreste som går i banken for å betale giro. Verden endrer seg.

Som følge av dette, må vi også justere måten vi bruker tiden vår på. Det er flere lesere digitalt enn på papir, dermed må mer av ressursene settes inn for å gi et enda bedre digitalt produkt.

Finnmark er et langstrakt fylke. Mange må vente før nyhetene dukker opp i postkassa. Dette har mange av våre abonnenter fått merke spesielt godt etter at Kvikkas tok over distribusjon av avisene på lørdager: Hver eneste uke er det kunder som ikke får avisen hjem til seg. Digitalt er det ingen forsinkelser.

Endringene i lesevaner og betydningen av en sterk digital satsing på lokale nyheter fra Finnmark, gjør at vi i Finnmarken og Finnmark Dagblad nå tar grep og girer opp. I dag kommer avisene ut på papir seks dager i uken. Fra 13. juni kommer papiravisen ut mandag, onsdag, torsdag og fredag. De fire avisutgavene blir fyldigere, og fredagsavisen blir den nye helgeavisen vår. Hver fredag får du det gode helgestoffet og TV-program for hele helgen.

Når vi nå skal gi ut papiravis fire dager i uken og ikke seks, gjør vi det i hovedsak fordi vi frigjør tid i redaksjonen, tid journalistene våre kan bruke på å jobbe enda mer med den gode journalistikken fra hele regionen. Vi vil bruke mer tid på saker som krever det av oss, og skrive mer om det er som er viktig i Finnmark.

For det andre: Vi girer opp digitalt og lanserer to nye digitale aviser som skal komme ut sju dager i uken. Hver kveld klokken 21 kommer rykende fersk utgaver av den nye avisen Nyhetsdøgnet, utviklet spesielt for den gode, mobile leseopplevelsen. Avisene inneholder de beste og viktigste sakene og reportasjene journalistene våre har skrevet det siste døgnet fra henholdsvis Øst-Finnmark og Vest-Finnmark, og blir en utgave med en start og en slutt – en digital avis som tommelen din kommer til å elske. Enten du leser den på mobil, nettbrett eller vanlig PC.

Allerede i dag kan du teste ut våre nye digitalutgaver – de ligger tilgjengelig på iFinnmark.no.

Selv om vi forsøker å utvikle og forbedre det digitale tilbudet fortløpende, må vi gjøre prioriteringer og ta grep for å kunne tilby dere et enda bedre produkt på den plattformen som hovedvekten av dere bruker. Og det neste steget er en stor satsing for oss. Vi frigjør ressurser for å kunne snu oss raskere og jobbe enda mer med innholdet, men for våre trofaste digitale lesere lanserer vi altså en avis som skal komme ut mandag til og med søndag – hver uke. Leserne våre som foretrekker å lese oss digitalt, får et tydelig bedre produkt og mer enn de har i dag. Også på iFinnmark.no, fylkets største og desidert beste nettavis. Samtidig skal papiravisen fortsatt være der, og når den kommer litt sjeldnere i postkassen, så vil den være litt tykkere.

Det viktigste for oss er innholdet – i form av både lokale annonser og lokal journalistikk. Det er innholdet som gjør at vi som avis skal overleve. At leserne våre foretrekker å lese oss på en annen måte enn de har gjort før, betyr at vi må tilpasse oss. Innholdet skal være hovedfokuset vårt. Der skal vi være best. Hvor innholdet publiseres, er underordnet. Du velger selv hvor du vil se og lese innholdet.

I denne sammenheng kan vi nevne at vi vil sende mye mer direkte innhold på video. Vi skal være der det skjer og vi skal gi deg det innholdet du vil ha.

Vi forstår at for mange av dere er dette en stor endring. I løpet av sommeren vil du kunne møte oss i alle Finnmarks kommuner. Vi skal reise rundt og hjelpe deg med digital aktivering, og dekke alt det som skjer i våre kommuner den dagen. Du får anledning til å komme med dine synspunkter på det vi gjør.

Trenger du hjelp for å ta i bruk det digitale tilbudet, er det bare å ta kontakt med oss på telefon, Facebook, mail, eller på andre måter. Vi står klare til å hjelpe deg.

Alt i alt lover vi at produktet vi leverer til deg som abonnent, vil bli betraktelig styrket. Du som abonnent får litt mindre papir, men mye mer avis!

Artikkeltags