Tor Kjetil trapper ned – Alexandra overtar roret

BLIR NYHETSREDAKTØR: Alexandra Kosowski blir konstituert  nyhetsredaktør for Finnmarken og Finnmark Dagblad.

BLIR NYHETSREDAKTØR: Alexandra Kosowski blir konstituert nyhetsredaktør for Finnmarken og Finnmark Dagblad. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Alexandra Kosowski blir konstituert som nyhetsredaktør i Finnmarken og Finnmark Dagblad.

DEL

Tor Kjetil Kristoffersen går etter eget ønske tilbake til journaliststilling i Finnmark Dagblad/iFinnmark. Alexandra Kosowski (30) fra Hammerfest er konstituert som nyhetsredaktør i Finnmarken og Finnmark Dagblad og etterfølger Kristoffersen i stillingen i starten av mai i år.

– Vi har vært igjennom en svært krevende omstilling, med å digitalisere journalistikken og gjøre iFinnmark til Finnmarks ledende nyhetsmedia. Det har vært høyt tempo og mye jobb både kveld og helg. Jeg har en nesten ferdig journalist-bachelor, som har måttet parkeres, i denne prosessen. Jeg ønsker nå å gjøre utdannelsen ferdig før jeg blir pensjonist, ler Kristoffersen.

– Når sjansen bød seg nå, og det var mulig og tre litt til side for å kunne prioritere å gjøre ferdig utdanningsløpet, så føles dette som en veldig god løsning i dag, sier han.

GÅR TILBAKE TIL JOURNALISTSTILLING: Tor Kjetil Kristoffersen.

Blir student på kveldstid

Kristoffersen tror også at det blir en veldig god løsning med Kosowski ved roret.

– Jeg er trygg på at vi med Alexandra som nyhetsredaktør vil stevne videre fremover som det klart ledende mediet i Finnmark på nyheter, sier Kristoffersen.

– Hvorfor ønsker du nå å tre tilbake fra nyhetsredaktørrollen?

– Jeg har vandret litt mellom å være skrivende journalist og i lederfunksjoner, både i Ságat og Finnmark Dagblad. Når man er i den ene funksjonen, så savner man det andre. Nå skal jeg konsentrere arbeidsdagen om å være mer ute blant folk, og lete etter de gode historiene. Og på kveldstid skal jeg være student en periode, sier Kristoffersen.

– God løsning

Ansvarlig redaktør i Finnmark Dagblad og daglig leder i Finnmark Dagblad og Finnmarken, Arne Reginiussen, er godt fornøyd med løsningen.

– Da Tor Kjetil meddelte at han ønsket å roe litt ned, var det selvfølgelig en kjedelig beskjed. Han har vært en meget dyktig og fremoverlent nyhetsredaktør i over to år. Tor Kjetil er blant de aller, aller beste mediefolkene vi har i Finnmark, sier Reginiussen, som er glad for å fortsatt kunne nyte godt av Kristoffersens egenskaper som journalist.

Han er sikker på at man har funnet en god løsning med å konstituere Alexandra Kosowski inn i nyhetsredaktørrollen.

– Alexandra har gjort en strålende jobb i en rekke funksjoner hos oss i mange år. Hun tar nå steget opp og kommer til å håndtere det på en meget god måte, det er det ingen tvil om. Hun er strukturert, faglig dyktig og hardtarbeidende, sier han.

Kosowski selv er ydmyk over å ha blitt tilbudt stillingen.

– Jeg takker for tilliten og tror dette blir veldig spennende. Det blir selvfølgelig tøft å ta over etter et slikt nyhetshode som Tor Kjetil, men med ham og alle de andre dyktige medarbeiderne i Finnmarken og Finnmark Dagblad, vet jeg at vi skal klare å holde posisjonen vår samtidig som vi fortsatt skal jobbe videre for å bli enda bedre, sier Alexandra Kosowski.

Artikkeltags