Gå til sidens hovedinnhold

Fylkeskommunens innleide advokatfirma konkluderer: Sammenslåingen kan være ulovlig

Artikkelen er over 2 år gammel

Advokatfirmaet Kluge konkluderer med at det er gode rettslige argumenter for at stortingsvedtaket om sammenslåing av Troms og Finnmark er ugyldig. Fylkesordfører Ragnhild Vassvik skal gå igjennom notatet og behandle saken i fylkestinget, som avgjør en eventuell rettssak.

Stridens kjerne er sammenslåingsvedtaket Stortinget gjorde 8. juni i fjor.

Advokatfirmaet Kluge har på oppdrag fra Finnmark fylkeskommune ettergått saken om sammenslåing av Finnmark og Troms med tanke på å få bragt på det rene hvorvidt Finnmark fylkeskommune har et rettslig grunnlag for å gå til sak.

«…det kan anføres gode rettslige argumenter for at Stortingets vedtak av 8.juni  2017 om sammenslåing av Troms og Finnmark er ugyldig».

Fylkestinget avgjør

En foreløpig ordknapp fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) sier følgende til fylkeskommunens nettside;

– Vi har akkurat mottatt notatet fra advokatfirmaet Kluge. Nå skal vi gå igjennom dette med stor interesse. Saken skal behandles i fylkestinget i neste uke, sier Vassvik.

LES OGSÅ: Høyre-utspill kan løse striden om fellesnemnd

Det var under fylkestingsmøtet den 18. oktober at administrasjonen ble bedt om å utrede et forslag om prosessvarsel mot staten. Dette arbeidet er nå fullført.

Prosessvarsel

Et prosessvarsel er kort et varsel om at man vurderer å bringe saken inn for domstolsbehandling og gir motparten adgang til å redegjøre for sitt syn, før man tar en beslutning.

Nå er det opp til fylkestingsmøtet torsdag 13. desember å avgjøre om Finnmark fylkeskommune går til rettssak mot staten.

 

Kommentarer til denne saken