Skal du kjøre eller fly i jula? Her ventes ruskevær

UVÆR: Vinden vil være merkbar både for dem som skal reise rundt julaften, men sterk kuling er ikke ventet. Widerøe forventer ingen kanselleringer.

UVÆR: Vinden vil være merkbar både for dem som skal reise rundt julaften, men sterk kuling er ikke ventet. Widerøe forventer ingen kanselleringer.

Artikkelen er over 3 år gammel

Vinden vil være merkbar for dem som skal reise i dagene rundt julaften. Widerøe følger med på værmeldingen, men venter ingen store endringer i tilbudet.

DEL

Sørvestlig stiv kuling med snøbyger treffer finnmarkskysten fredag og lørdag, ifølge yr.no. Hva dette gjør med flytrafikken, er det for tidlig å si noe sikkert om. Widerøe forutser ingen endringer.

– Vi følger med på værmeldingene og tar forholdsregler, sier informasjonssjef Catharina Solli.

Hun påpeker at værrapportene som pilotene forholder seg til, er mer nyanserte enn de som er tilgjengelige for folk flest. Vinden ligger i høydelag, og kast er mer utfordrende enn sterk, men stabil vind.

Vind kan skape ubehagelige opplevelse for passasjerene uten at det går ut over sikkerheten.

Vanskelige kjøreforhold

Kirkenes får frisk bris på opptil ti meter i sekundet fredag og lørdag. Temperaturen legger seg mellom tre og ni minusgrader. Vinden blir marginalt sterkere i Vardø lille julaften; så vidt oppi liten kuling.

Meteorolog Justyna Wodziczko forventer en god del vind på julaften, lørdag.

– Det blir vanskelige forhold på fjelloverganger, og der vinden treffer vestfra tidligere på dagen. På Finnmarksvidda blir det ganske greit, sier hun.

Ifjord-fjellet får liten kuling fram til søndag lørdag, men det ventes marginalt med snø. Vegvesenet så ikke behov for å gi noen spesielle varsel under torsdagens kuling.

Folk i Gamvik får også merke vinteren. Julaften blir det liten kuling, snø og nullføre.

Store forskjeller

Hammerfest får plussgrader fram til lørdag formiddag. Fredag faller sludd, og vinden blåser frisk bris, ifølge yr.no.

Altaværingene kan kose seg med svak vind, null til sju minusgrader og vekslende skydekke fredag til søndag.

En del kaldere blir lufta i Karasjok; ned mot 13 minus lørdag, men kun svak vind.

Artikkeltags