Politiet får kritikk fra Finnmark journalistlag: – Vi vil ta det opp internt

FÅR KRITIKK: Ellen Katrine Hætta sier de skal følge opp saken internt.

FÅR KRITIKK: Ellen Katrine Hætta sier de skal følge opp saken internt.

Artikkelen er over 1 år gammel

Finnmark Journalistlag mener det er for vanskelig å komme i kontakt med politiet.

DEL

Under årsmøte for Finnmark Journalistlag (FJ) ble det tatt opp at de ønsker dialog med politimesteren i Finnmark om hvordan kommunikasjonen mellom journalister og politi kan forbedres. I uttalelsen fra journalistlaget sto det blant annet «sentralisering av telefonlinjene oppleves byråkratisk og lite brukervennlig, og bruken av kommunikasjonsrådgivere oppleves som en trenering av medias muligheter for å få uttalelser og fakta i saker.»

– Det er ikke bra at mediene opplever at det er vanskelig å komme i kontakt med politiet, svarer politimester Ellen Katrine Hætta på kritikken fra Finnmark Journalistlag til Altaposten.

Positiv

Bjørn Arne Johansen som er leder av Finnmark Journalistlag ser fram til å møte politimesteren, men vil ikke ta gleden på forskudd.

– Det er et veldig positivt svar, men det har vi fått flere ganger før uten at det har blitt nevneverdig bedre. Vi får se etter vi har hatt dialogen med politiet hvordan det blir denne gangen, sier Johansen.

Hætta uttaler at de vil følge opp saken internt.

– Vårt mål er at rett person i politiet skal svare, slik at journalistene får riktig informasjon fra de ansvarlige lederne som kjenner den aktuelle saken. Vi vil følge opp dette internt. Vi vil også gjerne ha dialog med journalistlaget om hvordan vi kan få samspillet mellom politi og media til å fungere, sier Hætta.

Ikke noe nytt

Det er ikke første gang FJ tar opp problemet med politiet. Seinest i fjor ble temaet tatt opp uten at det synes og blitt nevneverdig bedre.

– FJ ønsker direkte tilgang til de som sitter nærmest sakene, nemlig etterforskerne og lensmennene ved de ulike kontorene, står det i uttalelsen.

Derfor ber Finnmark Journalistlag om et møte med politimesteren for å oppnå bedre kommunikasjon journalister og politi.

«Tror politimesteren at det er New York-politiet hun er sjef for?» 

Artikkeltags