Disse kan bli årets finnmarking

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nå er det tid for å kåre årets finnmarking. Stem fram din kandidat her.

DEL

I fjor var det Finn Hågen Krogh som ble stemt fram som Årets finnmarking. Nå er det 2017-finnmarkingen som skal kåres. Siste frist for å stemme er klokken 23:59 den 27. desember.

Hvem som vinner er opptil deg, og du kan gi din stemme her.

Her er kandidatene du kan stemme på:

Malene Trosten Andersen (24) fra Vadsø: Vadsøkvinnen Malene Trosten Andersen har møtt mye motgang i karrieren i skutercross. Blant annet brakk hun ryggen i en krasj i 2013, men det har ikke hindret satsingen hennes. I fjorårssesongen ble hun nummer tre sammenlagt i World Cup, og i vinter satser hun for fullt som proff i USA. Tidligere i vinter ble hun kåret til årets snøskuterutøver i Norge. 

Lilly Jørstad (31) fra Vadsø: Etter en langvarig kamp, kunne operasanger Lilly Jørstad endelig motta beviset på norsk statsborgerskap i 2017. Lilly har bodd i Vadsø i 12 år, men har nå lagt verden for sine føtter. Hun er blant annet en av få nordmenn som har fått studere ved La Scala i Italia. Mezzosopranen har blitt tildelt en rekke priser, deriblant Varangerfestivalen og Eni Norges Arctic Talent-pris i 2016. 

Gørild Mauseth (45) fra Kjøllefjord: Gørild Mauseth har en lang og sukessrik karriere innen teater og film. Likefullt kan 2017 sies å ha vært et spesielt godt år. Gørild har hatt stor suksess på kinolerretet med filmen Karenina & I, som blant annet vant pris i Arkhangelsk i vinter. Ikke minst har hun vist seg selv fra en ny side gjennom TV-serien "Monster", der hun spiller hardføre Margot. Gørild har i lang tid bidratt til å sette både Kjøllefjord og Finnmark på kartet i kulturbransjen. 

Vegard Bangsund (43) fra Vardø: "Nå får det for satan i hælvete være nok. Stjæl for milliarder og tilbyr oss drit tebake. Kjøss mæ medt i ræva, vi ska ha fesken vårs tebake, arme hestkuka." Med dette sitatet innledet Vegard Bangsund 2017-utgaven av Kystopprøret. Som fisker har han vist seg fram i beste sendetid i NRK-programmet Skårungen, og siden har han vært en ledende stemme i debatten om landets fiskeripolitikk.

Tommy Wirkola (38) fra Alta: Nok et godt år for Hollywood-regissøren. Har hatt stor suksess med filmene What Happened to Monday og den nyeste filmen om Kurt Josef Wagle. Har gjort seg bemerket i både inn- og utland med sine filmer.

Tore Reginiussen (31) fra Alta: Tore ble kåret til årets spiller i Eliteserien. Han ble seriemester med Rosenborg, og har vært Rosenborgs beste spiller gjennom sesongen. Har også gjort comeback på landslaget og gjort flere gode kamper for Norge.

Thor-Egil Solvang (21) fra Hammerfest: Thor-Egil gikk i lang tid uten å få hjelp. Han hadde en jernstang i ryggen som kunne knekke når som helst. Etter at han sto frem hos iFinnmark ble saken tatt tak i, og Thor-Egil fikk endelig den hjelpen han hadde krav på hos NAV. Nylig har han gjennomført en operasjon som gjør at hverdagen kan bli bedre for han.

Monica Zachariassen (45) fra Hammerfest: Monica er mor til en kamerat av Thor-Egil. Hun ble sjokkert over forholdene den alvorlig syke 21-åringen levde under, og var den som hjalp ham med sin sak. Monica har stått last og brast ved unggutten og skal ha mye av æren for at Thor-Egil til slutt fikk hjelp.

Her kan du gi din stemme.

Tidligere vinnere

I 2016 var det altså langrennsstjerne Finn Hågen Krogh fra Alta som vant. Året før var det politimester Ellen Katrine Hætta som tok tittelen. Her er de andre vinnerne:

2014  – Agnete Johnsen

2013 – Agnete Johnsen

2012 – Håvard Klemetsen

2011 – Sigurd Rushfeldt

2010 – Tommy Wirkola og Frode Henriksen

2009 – John Arild Svendsen

2008 – The Blacksheeps

2007 – Aleksander Nordgård

2006 – Helga Pedersen

2005 – Jørn Haga

Artikkeltags