Disse var kandidatene til Årets finnmarking

NOMINERT: En av disse blir Årets finnmarking. Du bestemmer hvem.

NOMINERT: En av disse blir Årets finnmarking. Du bestemmer hvem.

Mange finnmarkinger har gjort seg bemerket i året som har gått. Dere har allerede nominert kandidatene, nå kan dere stemme fram hvem som blir Årets finnmarking 2016.

DEL

KAMPANJE: iFinnmark+ i fem uker for kun 5 kroner!

For 12 gang skal Finnmark Dagblad og Finnmarken kåre Årets finnmarking.

Du bestemmer

Vinneren av årets finnmarking avgjøres gjennom lesernes stemmer. Fra og med nå og til og med midnatt tirsdag 27. desember kan avisleserne stemme på sin favoritt. Det gjøres ved å gi din stemme litt lenger ned i denne artikkelen.

Disse er nominert

For noen uker siden lot vi dere nominere kandidater til årets kåring. Ut av disse har vi nå plukket ut 16 finnmarkinger som har utmerket seg i året som har gått, 16 personer som du kan gi din stemme til.

Klikk her for å gi din stemme til den du mener bør bli Årets finnmarking.

Jan Eggesvik: Da det stormet som verst – og Helse Nord skulle fjerne et av ambulanseflyene i Finnmark, engasjerte han seg. Gjennom leserinnlegg, med fakta og med henvendelser direkte til helsetoppene i Helse Nord, vant han frem og var sterkt delaktig i at Helse Nord gjorde retrett.

Trine Lise Olsen: Komikeren har åpenhjertig fortalt om sin vanskelig barndom, og bergtatt publikum med sine sceneshow. Hun har også fortalt ærlig om egne erfaringer med tabubelagte tema som voldtekt og bidratt til å få åpenhet om slike vanskelige opplevelser.

Sebastian Olsen: Unggutten fra Kvalsund sto frem med historien om hvordan han er blitt mobbet gjennom lang tid. Sebastians historie har gått landet rundt, og engasjert mange. Han har bidratt til at mobbing i ungdomsmiljøene er satt på dagsorden både hos politiet og i kommunen.

Ann Kristin Kvalsvik: Fiskemottakeren i Akkarfjord har kjempet en voldsom kamp mot det nye ruteopplegget som trådte i kraft fra nyttår. Hun har engasjert seg i mange debatter og snakket utkantstrøkenes sak.

Bjørn Sundquist: Skuespilleren fra Hammerfest har i en årrekke vært en god ambassadør for Finnmark. Han reiser for tiden land og strand rundt med showet «et hælvettes liv!».

Signe Marie Fidje Store: Bryteren fra Tana kom som en av få norske utøvere med til OL. I ettertid har hun stått opp mot bryteforbundet og våget å kjempe for egne meninger, selv om det har medført at hun er kastet ut av landslaget for neste sesong.

Finn-Hågen Krogh: Skiløperen fra Alta har etablert seg helt i verdenstoppen i langrenn. Krogh har sikret seg både VM-gull og markert seg sterkt med en rekke seire i verdenscupen. Han er fortsatt svært knyttet til sitt hjemsted og bidrar også for Tverrelvdalen på fotballbanen.

Morten Blien: Vanndragføreren sikret seg verdensrekord i 2015 etter å ha kjørt 212 kilometer på åpent vann. Han er også europamester i vanncross.

Ken Arne Brox: Ken Arne Brox har i en årrekke arrangert Sørøyrocken. Nå har han gitt stafettpinnen over til nye krefter, men er fortsatt sterkt engasjert i det som skjer i Hasvik.

Tore Reginiussen: Altaværingen er både cupmester og seriemester med Rosenborg for andre år på rad. Han ble også tatt ut på årets lag av spillernes egen forening, NISO.

Stian Labahå: Ildsjelen er sterkt involvert i å skape aktivitet i Øst-Finnmark gjennom å utvikle Grenseløsfestivalen til en skikkelig folkefest.

Hans Lund: 61-åringen fra Mehamn kunne tjent langt mer på å selge kvotene sine til oppkjøpere, men valgte i stedet å selge til en 20-åring for å sikre aktivitet fremfor at bygda dør ut.

Gørild Mauseth: Til tross for at hun har fått et internasjonalt navn og har fått store roller i utlandet, driver skuespilleren virksomheten sin fra Kjøllefjord.

Ivar Thomassen: Visesangeren som står bak «Finnmarks egen nasjonalsang», «Imella multebær og mygg», gikk bort i 2016. Mange i Finnmark har et svært nært forhold til hans tekster og komposisjoner.

Faez Maroki: Det har nærmest blitt tradisjon at Faez arrangerer julefeiring i Hammerfest for dem som er ensomme og ikke har noe sted å gå på julaften. Dette har han gjort i flere år.

Tarjei Jensen Bech: Etter en meget tøff opplevelse på Utøya har Tarjei engasjert seg sterkt i demokratiet. Han har i ung alder etablert seg som en toppolitiker både på fylket og i Hammerfest kommune. Han regnes også som en meget sterk utfordrer til varaordførerposten på fylkestinget.

Klikk her for å gi din stemme til den du mener bør bli Årets finnmarking.

Disse har blitt kåret tidligere:

2015 – Ellen Katrine Hætta

2014 – Agnete Johnsen

2013 – Agnete Johnsen

2012 – Håvard Klemetsen

2011 – Sigurd Rushfeldt

2010 – Tommy Wirkola og Frode Henriksen

2009 – John Arild Svendsen

2008 – The BlackSheeps

2007 – Aleksander Nordgård

2006 – Helga Pedersen

2005 – Jørn Haga

Klikk her for å gi din stemme til den du mener bør bli Årets finnmarking.

Artikkeltags