Statsråden: – Jeg er overbevist om at reiselivsmulighetene i Finnmark er formidable med de gudegavene av en natur man har her

GOD KLEDD: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (til venstre) var godt kledd da Åse Østvold hos Bechs Racing Kennel inviterte til tur med hundeslede.

GOD KLEDD: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (til venstre) var godt kledd da Åse Østvold hos Bechs Racing Kennel inviterte til tur med hundeslede. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie var mandag på besøk i Finnmark. Turen startet i Kautokeino på morgenen med besøk hos Nav og Finnmark Rein AS.

Tema var omstilling innen reindriften.

Hundekjøring

Deretter gikk turen til Maj-Lis Klingan og fjellstua i Suolovuopmi. Der ble det først hundekjøring fra fjellstua og et stykke langs løypa over Bæskades.

– Dette var første gang jeg fikk kjøre hundespann, sier Hauglie til iFinnmarks utsendte.

– Turen var helt utrolig. Naturen og landskapet her er helt fantastisk, og det var artig å kjøre med hundespann. De var virkelig sterke, sier hun.

Bidos

Etter turen serverte Maj-Lis Klingan bidos til reisefølget. Turen var arrangert av Nav Finnmark med direktør Nina Haugen i spissen.

Tema for besøket i Suolovuopmi var reiseliv.

UT PÅ TUR: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie i sleden.

UT PÅ TUR: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie i sleden. Foto:

Maj-Lis Klingan fortalte om driften av fjellstua siden 1800-tallet.

– Foreldrene mine kjøpte fjellstua på 1960-tallet for privat drift, og så har jeg overtatt driften, sa hun til statsråden med følge.

Hun ser muligheter for fjellstua også i framtiden.

– Jeg satser ikke på masseturisme, men grupper på 10–12 personer i samarbeid med andre reiselivspartnere, sier hun.

Gudegaver

– Jeg er overbevist om at reiselivsmulighetene i Finnmark og dette området er helt formidable med de gudegavene av en natur som man har her med fantastiske vidder og natur som ingen andre har, sier Anniken Hauglie til iFinnmark.

Om mulighetene i Suolovuopmi sier hun:

– Det er noe autentisk med småskaladrift når man kommer helt inn til naturen, som appellerer til hver veldig mange, sier Anniken Hauglie.

VERTINNE: Nav Finnmark-direktør Nina Haugen (til høyre) var arrangør for turen for arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie.

VERTINNE: Nav Finnmark-direktør Nina Haugen (til høyre) var arrangør for turen for arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie. Foto:

Størst nedgang

Etter det gikk turen til Alta og besøk hos stiftelsen Betania. Tema der var inkludering av personer med nedsatt arbeidsevne og flyktninger som får språkpraksis.

I tillegg fikk statsråden høre om satsingen som Nav Finnmark har hatt på sykefravær. Ifølge Nav Finnmark-direktør Nina Haugen er Finnmark det fylket med størst nedgang i sykefraværet i fjor. Hun fikk også høre om den pågående kampanjen «Myter om Sykefravær».

Artikkeltags