Finnmark Ap sier ja til konsekvensutredning av oljevirksomhet

SA JA: - Flertallet sa ja til konsekvensutredning. 48 stemte for, 20 imot, sier leder av Finnmark Arbeiderparti, Ingalill Olsen. Her avbildet under Aps landsmøte i Oslo.

SA JA: - Flertallet sa ja til konsekvensutredning. 48 stemte for, 20 imot, sier leder av Finnmark Arbeiderparti, Ingalill Olsen. Her avbildet under Aps landsmøte i Oslo. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Sa nei i november, nå har Finnmark Ap snudd i saken.

DEL

Leder av Finnmark Arbeiderparti, Ingalill Olsen, forteller hvorfor det ble ja til konsekvensutredning av oljevirksomhet i havområder utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja:

– Flertallet synes det er en viktig næring, og kompromisset som ble lagt frem imøtekom også de som var kritisk til det, sier Olsen, og legger til at 48 stemte for, i mens 20 stemte imot.

Noe skyves til 2020

Hva gikk kompromisset ut på?

– Nordland 6 skal konsekvensutredes nå, i mens Nordland 7 og Troms 2 skal skyves ut til 2020 i forbindelse med forvaltningsplanen. Men før det skal dette tas stilling til på et landsmøte.

Snudde i saken

NRK Finnmark skriver at det ble derimot nei fra Finnmark Ap til konsekvensutredning av oljevirksomhet i områdene i november i fjor.

Hvorfor har dere snudd?

– Da hadde vi et representantskapsmøte, og voteringa ble 24 mot 17. Det var mye mindre folk der. I ettertid har vi sett på kompromissforslaget som er knytta til programdebatten. Vi tok stilling til hva vi mener om forslagene som ligger i programmet og har votert over dette på nytt, sier Olsen.

– Kjempetrist

Oljeutvinning i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er en omstridt politisk sak i Norge. Diskusjonen om hvorvidt det skal åpnes for oljeboring der har rast siden midten av 1970-tallet, ifølge Wikipedia.

Leder i Naturvernforbundet, Silje Lundberg, er en av dem som er skuffet over vedtaket til Finnmark Ap.

– Jeg syntes det er kjempetrist at Finnmark Arbeiderparti går bort fra det veldig modige standpunktet som de fattet i november. Det er ikke noe tvil om at partiledelsen har lagt opp til at resten av partiet skal ha ryggen til Jonas Gahr Støre, sier Silje Lundberg til Nrk Finnmark.

Artikkeltags