Finn Hågen Kroghs VM-gull ga penger til fosterbarn

FRONTER FOSTERHJEM-KAMPANJE: Petter Eliassen og Finn Hågen Krogh har bidratt til å løfte fokuset på behovet for fosterhjem i Finnmark. - - Selv vokste jeg opp i en familie som alltid støttet meg, og nå som jeg har muligheten til å samle inn penger, vil jeg gjerne gi penger til de som sørger for at barn og unge kan få føle den samme støtten som jeg fikk. Jeg har startet en spleis hvor pengene skal gå til Bufetat i Finnmark, slik at de kan invitere barn i beredskaps- og fosterhjem til en aktivitetsdag, sier Krogh om årsaken til at han støtter Bufetat Region Nord.

FRONTER FOSTERHJEM-KAMPANJE: Petter Eliassen og Finn Hågen Krogh har bidratt til å løfte fokuset på behovet for fosterhjem i Finnmark. - - Selv vokste jeg opp i en familie som alltid støttet meg, og nå som jeg har muligheten til å samle inn penger, vil jeg gjerne gi penger til de som sørger for at barn og unge kan få føle den samme støtten som jeg fikk. Jeg har startet en spleis hvor pengene skal gå til Bufetat i Finnmark, slik at de kan invitere barn i beredskaps- og fosterhjem til en aktivitetsdag, sier Krogh om årsaken til at han støtter Bufetat Region Nord. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Finn Hågen Krogh har bidratt med cirka 34.000 kr til statlige familie- og beredskapshjem i Finnmark.

DEL

Landslagsløperen fra Finnmark opprettet i forbindelse med VM i Lahti sammen med sine landslagskollegaer et «Spleis-fond», som skulle gå til veldedige formål. Finn Hågen Krogh laget et fond til statlige familiehjem og beredskapshjem i Finnmark. VM-gullet til finnmarkingen bidro til at Sparebank1 bidro med rundt 10.000 kr til fondet. Totalt var det etter VM cirka 34.000 kr i fondet til Krogh.

Pengene fra fondet skal nå fordeles likt mellom avdelingen for statlige familiehjem i Finnmark og avdelingen for beredskapshjem. De skal henholdsvis bruke pengene til en aktivitetsdag og til innkjøp av lavvo og kano som beredskapshjemmene kan benytte seg av.

Tolv barn

Avdelingsleder for statlige familiehjem i Finnmark, Line Haugland, er svært glad for at Finn Hågen Krogh støtter deres arbeid, og de vil bruke sin del av «Spleis-fondet» på en aktivitetsdag i Kroghs ånd. Haugland er ikke sikker på om den dagen vil bli arrangert på sommer- eller vinterhalvåret, men destinasjon blir trolig Sarves i Alta.

– Vi ønsket at pengene skulle gå til ungene, og det gjennom en aktivitetsdag, sier avdelingslederen, som legger til at det er tolv barn som kommer til å glede seg over pengegaven fra landslagsløperen fra Tverrelvdalen.

Trenger flere hjem

I år har avdelingen for statlige familiehjem vært med på kampanjen som skal rekruttere flere fosterhjem i Finnmark. Haugland og hennes avdeling har hovedkontor i Vadsø, og de føler at kampanjen som har gått har hatt ønsket effekt.

– Det er fortsatt behov for flere foster-, beredskaps- og statlige familiehjem. Men vi har fått flere nye hjem etter rekrutteringskampanjen. Siden januar har vi fått sju nye hjem under Vadsø Ungdomssenter, og det er fortsatt flere som er på tur til å bli det, sier Line Haugland.

– Så det er bra at kjente personer er med på å bidrar i kampanjen. Det ser vi, og han bidrar til at det blir et fokus på fosterhjem, fortsetter avdelingslederen som har behov for 18 statlige familiehjem.

– I dag har vi 15, men det er hele tiden behov for nye hjem. 

Artikkeltags