Ap om VargsundXpressen: – Vi er enige i partiet

HAR SAMLET SEG: Remi Strand (i midten) sier Arbeiderpartiet nå har samlet seg om en mening i hurtigbåtsaken, men vil ikke røpe hva den meningen er.

HAR SAMLET SEG: Remi Strand (i midten) sier Arbeiderpartiet nå har samlet seg om en mening i hurtigbåtsaken, men vil ikke røpe hva den meningen er. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Duket for politisk thriller i Fylkestinget.

DEL

Det er duket for en politisk thriller i Fylkestinget når VargsundXpressen rotasjon 2 sin endelige skjebne bestemmes om få timer.

Gruppeleder Remi Strand i Ap sier det nå er enighet om hva de skal mene om Vargundxpresssen internt i partiet. Men hva den meningen er, det vil han ikke røpe. – Dere får ingen kommentar fra meg, sier han til iFinnmark.

Svært jevnt

Det som er sikkert er at det blir et meget tett i stemmegivningen. Som iFinnmark kunne melde tirsdag kveld, skal det ha vært én stemmes overvekt i Ap-gruppa i favør å kutte rotasjon 2.

Fylkesordfører Runar Sjåstad var imidlertid ikke til stede i gruppemøtet tirsdag pga. sykdom. Han er tilbake i dag.

Høyre, KrF og Frp kommer trolig til å stemme for å ta VargsundXpressen rotasjon 2 inn i ordinært ruteprogrammet. Også Venstre vil trolig gjøre dette.

Johnny kan avgjøre

SVs Tommy Berg har tidligere overfor Altaposten bekreftet at han stemmer for rotasjon 2. Det er imidlertid usikkerhet rundt hva den andre SV-representanten Johnny Ingebrigtsen kommer til å gjøre.

Ingebrigtsen ønsker ikke å kommentere hvordan han vil stemme overfor iFinnmark like i forkant av behandlingen.

Altaposten spekulerer onsdag i at det trolig vil bli fremmet et utsettelsesforslag i saken fra Arbeiderpartiet for å gjennomføre en ytterligere evaluering av tilbudet og høringsrunde.

iFinnmark.no følger saken. Du kan følge behandlingen direkte på iFinnmark.no onsdag ettermiddag.

Artikkeltags