Kjøper inn ny hurtigbåt – antatt prislapp er 60 millioner

NY HURTIGBÅT: Fylkeskommunen skal eie en ny hurtigbåt.

NY HURTIGBÅT: Fylkeskommunen skal eie en ny hurtigbåt. Foto:

– I Snelandia sitt rutenett har det i to år vært merkbart svakere reservekapasitet for hurtigbåtene, skrives det om begrunnelsen for avgjørelsen.

DEL

Hovedutvalg for kultur, folkehelse og samferdsel vedtok i møte denne uka at det skal kjøpes inn ny hurtigbåt til Finnmark for å bøte på manglende reservekapasitet på flere strekninger.

Det skriver Finnmark fylkeskommune i en pressemelding.

Videre skrives det at utvalget vedtok at fylkeskommunen skal vurdere å kjøpe inn og eie båten selv.

– Ved å eie båten sikrer vi at båten blir værende i Finnmark ved framtidige anbud. Det gir også en trygghet for lokalbefolkninga at båten blir værende i Finnmark. Er det rimeligere å kjøpe og eie båten selv er det også bare positivt, sier Geir Ove Bakken i meldingen.

Den antatte kostnaden på fartøy vil ligge på ca. 60 millioner kroner, ifølge sakspapirene.

– Ved at fylkeskommunen velger «Nordlandsmodellen», vil årlig kostnad for fartøyet komme ned på 3–4 millioner kroner, og fylkeskommunen har fullt eierskap til fartøyet.

Fylkesrådmann Øystein Ruud og samferdselssjef Per Bjørn Holm-Varsi, begrunner kjøpet med at det i Snelandia sitt rutenett har hatt merkbare svakere reservekapasitet for hurtigbåtene i to år.

– Dette har påvirket ruteavvikling i flere kommuner, og er uheldig for et rutenett som har stadig økende passasjerantall.

Artikkeltags