Fikk melding om flere folkerike fester: – Rundt 40 personer på én fest

DEL

Grunnet situasjonen med korona har myndighetene fortsatt ute anbefaling om at det ikke skal samles mer enn fem personer i sosiale settinger, for å hindre eventuell smitte. Natt til søndag synes mange å ha glemt dette. Politiet fikk nemlig meldinger om flere fester hvor det har samlet mange personer.

Storfester

Mellom 15 og 20 personer skal ha samlet seg på en fest i Vadsø denne natten, kommer det fram av politiets logg. Politiets operasjonssentral i Finnmark politidistrikt hadde søndag morgen ikke mer informasjon om meldingen grunnet vaktbytte.

Også i Tana bru ble det meldt om en privatfest med flere enn fem personer samlet.

Avsluttet fest

Den største privatfesten politiet fikk melding om denne natten, fant sted i Transferelv-området i Alta. Der lød meldingen på at om lag 40 personer hadde samlet seg på fest. Da politiet ankom, var folk allerede på vei bort fra stedet og festen ble oppløst.

Politiets operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Lars Rune Hagen ber folk henstille seg til anbefalingene fra myndighetene.

– Folk må tenke seg om. Bruk hodet, sier han.

Trend?

Den siste tiden har politiet knapt meldt om hendelser knyttet til festligheter, fordi de fleste har sittet hjemme på grunn av restriksjonene under situasjonen med pandemien. I helga har det være mange meldinger. Blant annet var det en stor fest med over 15 deltakere i Karasjok, hvor alle personene var voksne individer i 20- og 30-årene.

Operasjonsleder Hagen sier at han inntrykk av at det blir mer og mer hjemmefester.

– Jeg har ikke grunnlag for å si det, men jeg tror det er generelt for hele landet at folk samler seg mer og mer på hjemmefester. Det er noe man leser fra andre medier og distrikter som rapporterer det samme, sier han.


Artikkeltags