Dokumentaren «Hvor man vender tilbake», som handler om Steinar Magnussen fra Jarfjord i Sør-Varanger, vant lørdag Amanda-pris for beste dokumentar.

Jakt har vært livet hans. I filmen får man blant annet se Steinar skyte kobbe, tørke kjøtt og gjøre som Nansen, lager selblodpannekaker. Han fisker skrei med juksa eller villaks fra not. Han er også ute og sanker måseegg, plukker blåbær, krøkebær og multer.

LES REPORTASJEN OM STEINAR: «Filmstjernen» Steinar (75): – Når livet blir for lett, så råtner du på rot

Filmen er laget av regissør Egil Håskjold Larsen i filmselskapet Yellow Log.

Han er opprinnelig fra Jarfjord og filmet Steinar om høsten, vinteren og en uke på laksefiske i seks-sju år.

– Jeg har kjent Steinar hele livet og har alltid vært fascinert av hans nærhet til naturen. Jeg flyttet hjemmefra for nesten 20 år siden og mistet mye av den nære kontakten med naturen. Denne filmen er ment å skulle bøte litt på det, der vi bruker lang tid i naturen sammen med Steinar. Vi ønsker å vise kystkulturen fra tilbake i tid, har Larsen tidligere uttalt til iFinnmark om dokumentaren.

Amanda-pris ble det også til filmen «Kapernaum», i kategorien «årets utenlandske kinofilm».

Hovedrolleinnehaver Zain Al Rafeea (14) fra Hammerfest mottok prisen på scenen i Haugesund.

– Jeg er veldig stolt over å vinne prisen, og vil takke det norske folket, Hammerfest kommune og innvandrer-veileder i Hammerfest, Elisabeth Elin Hansen. Han vil dedikere denne prisen til det norske folk, fortalte han gjennom tolken. Det skriver NRK.

LES OGSÅ: Ingen Oscar, men Zain (14) har vunnet alles hjerter: – Han hadde fortjent å vinne

LES OGSÅ: Hollywoods nye stjerne Zain (14) bergtar en hel verden: – Nå skal jeg først og fremst gjøre ferdig skolen