(Finnmarksposten)

Nordkyn kraft SA skriver på sin egen Facebookside like før klokken 9 på onsdag at at feilen er funnet. Det var brann i en høyspentstokk som hadde forårsaket strømbruddet.

Alle berørte kunder skal nå ha fått strømmen tilbake og vi er i normal drift.

De beklager den oppståtte situasjonen og takker samtidig for tålmodigheten.

Det var i går kveld, mens været herjet som verst at strømmen gikk på Nordkyn:

– Vi har akkurat begynt å feilsøke, forteller Leif Yngve Wallenius, Driftsingeniør i Nordkyn Kraft as like etter strømbruddet.

Det er dårlig vær i området og man kunne ikke si så mye mer akkurat nå om verken hvor feilen er eller rettetid på denne.

I en SMS til abonnementene til Nordkyn Kraft As har man skrevet følgende:

Vi har en feil på hovedlinjen. Nordkyn, Dyfjord, Brenngam, Kifjord, Skjøtningberg samt deler av Kjøllefjord er uten strøm.

Feilsøk pågår og vi kommer tilbake med mer informasjon. I samme SMS oppfordrer Nordkyn Kraft as de som har strøm, om å spare på den.

Jobber med å finne feilen

Like før klokken 21 i kveld har Nordkyn Kraft as sendt ut mannskaper for å befare linjene og forhåpentligvis finne feilen:

– Vi har akkurat startet med å lete etter hva som er årsaken til strømbruddet og vi holder på å seksjonere oss frem til dette, forteller Håvard Pedersen i Nordkyn Kraft as.

Tror du dette Strømbruddet blir like langvarig som sist?

– Det håper jeg da inderlig ikke. Når vi finner feilen tar det sjelden lang tid før den er reparert og denne gangen kan det være alt fra at det er det dårlige været som forårsaker strømbruddet, til at det ligger en tråd på bakken, sier Pedersen.

Kundene reagerer

Tommy Vevang (54) bor på Galgeneset og er en av mange som er helt uten strøm. Han sier at mange reagerer på SMS-en om å spare på strøm.

– Det står flombelysning på kirka og masse gatelys. Da man tenke prioriteringer; hvorfor er det ikke gjort noe med, sier han.

Han mener ikke å kritisere de som er ute og jobber for å finne feilen.

– De gjør nok en fantastisk jobb. Men det er rart at de ikke stenger slikt først, sier han og minner om strømkrisen for litt siden.

– Flere i Kjøllefjord har reagert på at dere ber folk om å spare på strømmen, mens gatelysene enda står på. Hva er årsaken til at de ikke er skrudd av?

– Det handler rett og slett og bruk av ressurser. Skal gatelys skrus av, så må vi bruke folk til å utføre den jobben som heller må brukes på å finne feilen slik at folk får strømmen tilbake, sier Håvard Pedersen i Nordkyn Kraft.

– Dessuten er det ikke gatelysene som drar mest strøm og vi jobber for at alle skal få strømmen tilbake så fort som mulig.

Oppretter «krisetelefon»

Rådmann Harald Larsen i Lebesby kommune sier at de er i dialog med kraftlaget om situasjonen.

– Vi jobber med å opprette et telefonnummer som folk kan ringe inn dersom de ikke klarer seg i en gen bolig. Nummeret blir offentliggjort på hjemmesiden til kommunen og på Facebook. Det er hoved nummeret til kommunen man benytter, sier han.

Og legger til:

– Vi følger situasjonen nøye og håper de finner ut av det.