Feil fra Sollien Iversen

Av
DEL

MeningerKjersti Sollien Iversen er i et innlegg kritisk til iFinnmarks omtale av sak om kommentarer fra Bengt Rune Strifeldt (Frp) om flyplass i Hammerfest.

Vi kan berolige listekandidat Iversen med at hun tar feil i sin kritikk. Det er ikke slik at iFinnmark har utformet uttalelsene eller lagt ordene i munnen for Fremskrittspartiets Bengt Rune Strifeldt, slik hun hevder i sitt leserinnlegg.

LES OGSÅ: – Var det god journalistikk?

For de som har fulgt med i mediene de senere år, er det ikke første gang Bengt Rune Strifeldt og Fremskrittspartiet har løftet Lakselv lufthavn Banak frem. Partiet var blant de som jobbet aller hardest for å redde rullebanelengden på flyplassen, da Avinor truet med å redusere denne. I ettertid, gjennom flere medieutspill og medier, har Strifeldt og partiet framsnakket Lakselv lufthavn Banak, blant annet med tanke på flyfrakt og petroleums- og turistvirksomhet.

iFinnmark var det første nyhetsmediet som omtalte Avinors KVU-rapport rundt fremtiden til Hammerfest lufthavn. Det er journalist Kristian Østvik ved vårt Hammerfest-kontor som har fulgt saken tett, med flere artikler. Rapporten og reaksjonene er vinklet fra mange sider. I denne aktuelle saken Iversen omtaler, har journalist Arnfinn Sjøenden kun hentet inn en kommentar fra Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Hammerfest, Marianne Sivertsen Næss.

Arnfinn Sjøenden er ansatt som sommervikar for iFinnmark. Iversen har rett i at Sjøenden har vært politisk aktiv; som lokallagsleder i Porsanger SV, medlem av kommunestyret i Porsanger kommune, varamedlem i formannskapet i Porsanger kommune og leder i sektorstyret for helse og omsorg i Porsanger kommune. Sjøenden har imidlertid fratrådt rollen som lokallagsleder i Porsanger SV, og stiller ikke på noen politiske lister for det kommende valget. Vi er selvsagt helt enig med Sollien i at det ikke er forenelig å være politisk aktiv og jobbe som journalist samtidig. Sjøenden stiller da heller ikke til valg.

Før sommervikariatet tok til ble det vurdert å søke fritak for vervene, men da det for Sjøendens del ikke gjenstod noen møter før hans periode var over, ble dette ansett som unødvendig.

Vi i mediene følger Vær varsom-plakaten, der det i plakatens punkt 2.2 heter: Redaktøren og den enkelte redaksjonelle medarbeider skal verne om sin uavhengighet, integritet og troverdighet. Unngå dobbeltroller, verv, oppdrag eller bindinger som kan skape interessekonflikter eller føre til spekulasjoner om inhabilitet.

Jeg skal være på linje med Iversen i at det kan stilles spørsmål dersom man ikke kjenner bakgrunnen.

iFinnmark kunne med fordel gjort leserne oppmerksom på bakgrunnen denne i artikkelen, eller benyttet en annen journalist til å hente inn kommentaren fra Marianne Sivertsen Næss.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags