Farevarsel: – Snøgrensen endres

DEL

Lørdag ble det sendt ut forvarsel om snø i Nord-Troms og Finnmark: Nedbør vil komme som snø i høyder mellom 100 og 300 meter i Finnmark og mellom 200–400 meter i Troms, heter det i varselet. Det gjelder fortsatt mandag og vil vare til tirsdag 1. oktober.

Blir først varmere

Temperaturen vil stige mandag. Snøgrensen i Finnmark vil derfor øke til 400–700 meter ut på kvelden, men vil igjen synke til tirsdag kveld, ifølge vakthavende meteorolog Charalampos Sarchosidis ved Vervarslinga for Nord-Norge.

– Akkurat nå er det noe nedbør øst i Finnmark, men der dreier temperaturen etter hvert til at nedbøren ikke kommer som snø, sier meteorologen mandag ettermiddag.

Så blir det kjøligere igjen

– Tirsdag ettermiddag blir det mindre nedbør. Senere kommer det kjøligere luftmasser, men da blir det oppholdsvær. Tirsdag kveld vil det komme inn vind fra nordøst. Da vil temperaturen synke og snøgrensen går ned til 100–300 meter, sier han.

Det betyr at fjelloverganger som for eksempel Ifjordfjellet, Sennalandet, Båtsfjordfjellet og strekningen Bekkarfjord-Hopseidet kan bli hvite. Går kjøreturen over høyere strøk, bør man vurdere å sette på vinterdekk, ifølge meteorologen.

– Det er ikke snakk om store mengder nedbør. Vi sender farevarsel i denne perioden fordi snø kan komme overraskende på folk. Bilister må være obs på at de kan møte snø på fjellet, sier Sarchosidis.

Artikkeltags