Fant død mann i havnebasseng: Nå går politiet ut med mer informasjon

VET IKKE DØDSÅRSAK: Voksen mann ble funnet omkommet i havnebassenget i Hammerfest mandag 25. mai 2020. Politiet har tirsdag 2. juni ikke mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten, så kan ikke uttale seg om dødsårsaken til iFinnmark mandag.

VET IKKE DØDSÅRSAK: Voksen mann ble funnet omkommet i havnebassenget i Hammerfest mandag 25. mai 2020. Politiet har tirsdag 2. juni ikke mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten, så kan ikke uttale seg om dødsårsaken til iFinnmark mandag. Foto:

Mannen var bosatt i Hammerfest.

DEL

Det var mandag 25. mai klokken 23.30 at en død mann ble funnet flytende i havnebassenget i Hammerfest.

Mannen ble observert fra land av tilfeldig forbipasserende. Han lå da et stykke ut i havnebassenget på Fuglenes.

– Alle nødetatene rykket ut og fikk hentet mannen opp av sjøen. Det ble gjort forsøk med livreddende førstehjelp, men han ble erklært død på stedet, fortalte operasjonsleder ved Finnmark Politidistrikt Jannicke Silseth Eide.

Var raskt på stedet

Han ble raskt brakt til land av brannvesenets overflatereddere.

– Åstedet var Fuglenes, og det er kort avstand, så de var kjapt på stedet. Det er fire innsatspersoner på vakt som rykker ut. De har trening i overflateredning. De er kledd i tørrdrakter, og har svømmeføtter og en redningsvest med god oppdrift og er trent som overflatereddere, fortalte vakthavende overbefal i Hammerfest brannvesen, Joakim Pedersen til iFinnmark.

To dager senere gikk politiet ut med beskjed om at de ønsket å kartlegge mannens bevegelser, og etterlyste vitner som kan ha sett mannen i forkant.

LES OGSÅ: Mann ikledd dette plagget, ble funnet død. Politiet etterlyser vitner


Ingen dødsårsak

Politiet har tirsdag 2. juni ikke mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten, så kan ikke uttale seg om dødsårsaken til iFinnmark mandag.

– Men det var en 41 år gammel latvisk statsborger, bosatt i Hammerfest, som ble funnet omkommet i havnebassenget i Hammerfest. Det er så langt i etterforskningen ikke avdekket noe som tyder på at mannen ble utsatt for noe kriminelt, sier politiadvokat Hanne Bernhardsen i en e-post til iFinnmark.

Artikkeltags