Etterlyser brannfarlige baderomsvifter: – Den må ikke brukes

Baderomsviften Silent Eco fra Flexit ble tilbakekalt av produsenten i fjor etter flere branntilløp. Flexit og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap ønsker å informere så mange mulig om risikoen med baderomsviften, og ber alle om å sjekke om de har modellen i bruk. Foto: Flexit / NTB scanpix

Baderomsviften Silent Eco fra Flexit ble tilbakekalt av produsenten i fjor etter flere branntilløp. Flexit og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap ønsker å informere så mange mulig om risikoen med baderomsviften, og ber alle om å sjekke om de har modellen i bruk. Foto: Flexit / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Produsenten av baderomsviften Silent Eco etterlyser flere vifter som ikke er blitt levert tilbake.

DEL

Viften Silent Eco ble tilbakekalt i oktober i fjor etter flere branntilløp. Administrerende direktør Knut Skogstad i vifteprodusenten Flexit mener advarselen må tas på alvor.

– Viften må ikke brukes. Sjekk derfor hva slags vifte du har på badet ved første anledning. Viser det seg at du har en slik vifte, må du slå av strømbryteren til viften eller badet og få viften fjernet av elektriker snarest, sier han i en pressemelding.

Sammen med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) sendte de ut brev til 2,3 millioner norske husstander i oktober i fjor. Det er solgt rundt 75.000 baderomsvifter av typen Silent Eco i Norge, og mange er blitt levert tilbake.

– Men det er fortsatt en del vifter der ute, så det er viktig at alle tar ansvar og faktisk sjekker om det finnes flere som burde leveres inn, sier avdelingsleder Anne Rygh Pedersen i DSB.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken