Senterpartiet vokser på alle meningsmålinger om dagen. Grunnen til det er at reformer som er vedtatt av et stort flertall i Stortinget er blitt gjennomført. Senterpartiet hevder de er garantisten mot sentralisering, og vil være en styrke for distrikter.

På fylket er det partiene Ap, Sv og Sp som styrer, og til nå er det i hovedsak distriktene i Troms og Finnmark som har måttet blø. Her kutter man båtruter og annen viktig infrastruktur, som er selve navlestrengen for at folk fortsatt skal kunne bo og leve i distriktet.
Og at Senterpartiet skulle bli det partiet som satte kroken på døren for alt landbruk og annen næring på Årøya i Alta kommune, hadde jeg ikke drømt om. At Ap og Sv ikke har hjerte for distrikter det vet de fleste. Men at et parti som Senterpartiet, som påberoper seg å være for landbruk og mot sentralisering kunne stemme for dette, vitner om at Senterpartiet overhodet ikke er til å stole på. I Senterpartiets fylkestingsgruppe sitter det ikke mindre enn to tidligere bondelagsledere fra Finnmark som er med på nedleggelsen av landbruket på Årøya. Hvem kunne trodd det?

Så når Sp i valgkamp kritiserer og roper mot sentralisering, så er det greit å vite at for Sp er dette kun tomme ord, for Senterpartiet synes gode lønninger, makt og posisjoner er mye viktigere, og må de ofre vegløse distrikter og landbruk, ja, så ser vi at dette er noe Sp mer enn gjerne ofrer uten å blunke. Så husk dette hver eneste gang du hører Sp rope å skrike om sentralisering, om viktigheten av norsk matproduksjon o.s.v når de har fått sine posisjoner, så er verken distrikter eller landbruk så viktig lenger hos dem ... og om jeg som ikke ga min stemme til dem, hadde større forventninger til Senterpartiet, så kan man bare tenke seg hvor skuffet deres velgere i distriktet må være. Derfor tror jeg det må være fullt mulig å stille spørsmålet om Senterpartiet virkelig er til å stole på?