Det var klokken 00.46 natt til søndag at Politiet i Finnmark meldte om at nødetatene rykket ut, etter melding om brann i et bolighus i Aigir på vestsiden av Porsangerfjorden.

Både det kommunale brannvesenet og Avinors brannvesen rykket ut til stedet, sammen med politi og ambulanse. Også kjøretøyer og mannskaper fra Sivilforsvaret var på stedet.

Politiet bekreftet klokken 01.30 til iFinnmark at det ikke befant seg mennesker i huset. På dette tidspunktet ble boligen karakterisert som overtent, og brannmannskapene hadde ikke kontroll på brannen da.

– Alle er ute av huset, det er ingen personer der nå og det er ingen som er skadd i brannen, fortalte operasjonsleder Lars rune Hagen til iFinnmark.

Konsentrerte seg om fjøset

En større fjøsbygning med både kyr og sauer ligger i nær tilknytning til bolighuset som stod i brann. Ifølge politiet konsentrerte man slukkingen for å berge fjøset.

– Det er et fjøs som er i nærheten av huset, og det er masse dyr på stedet, fortalte Hagen til iFinnmark.

På dette tidspunktet var det aktuelt å la gårdbrukeren evakuere dyrene ut av fjøset.

Totalskadd

Klokken 03.17 melder Politiet i Finnmark om at man har kontroll på brannen.

– Eneboligen er totalskadet. Fjøset med dyrene er berget. Politiet oppretter sak, melder operasjonssentralen på Twitter.

Ifølge iFinnmarks reporter, som var på stedet, laget man hull i isen på et nærliggende vann, Aigirvannet, der man har planer om å benytte dette vannet som vannkilde ved behov.