– Helikopter har gjort søk i et stykke rundt området, uten at det er gjort funn. Det er også gjort søk i området med mannskaper, sier Frode Iversen ved Hovedredningssentralen etter at et helikopter styrtet i Alta lørdag kveld.

Det var seks personer i helikopteret da det havarerte i Kvenvik-området. Fire personer er bekreftet omkommet. En person er fraktet med Sea King til UNN og ankom sykehuset klokken 19.41.

– Tilstanden er kristisk og ustabil, opplyser pressevakt Jan Fredrik Frantzen.

LES OGSÅ: Jens var passasjer på helikopterets nest siste tur. Se video fra ferden

Søker etter savnet

Den siste personen er fortsatt savnet.

– Hva er årsaken til at en person fremdeles ikke er funnet?

– Det er ikke umulig at en person kan ha blitt kastet ut av helikopteret før det har havarert. Så lenge vi ikke har redegjort for den siste, tar vi høyde for det, sa Iversen.

Han kan heller ikke utelukke at den savnede kan være i helikoptervraket.

Ved 20.40-tiden ble den siste personen som har vært savnet funnet, opplyser Finnmark politidistrikt: Har funnet alle etter helikopterstyrten

LES OGSÅ: Pågang ved pårørendesenter i Alta. Ordfører Monica: – Vi kjenner alle som er berørt, og tenker på dem

Ble brukt på festivalen

Det var klokken 17:06 den første meldingen kom inn til Hovedredningssentralen. Et redningshelikopter fra Banak og et ambulansehelikopter fra UNN i Tromsø ble sendt mot stedet. Lokale ressurser ble også mobilisert og sendt inn mot stedet. Et sivilt helikopter var i området og kunne bekrefte havariposisjonen, skriver Hovedredningssentralen Nord-Norge i en pressemelding.

En iFinnmark-reporter ikke langt unna stedet forteller at det hørtes et stort smell, og like etter kom røyken.

Daglig leder i Helitrans, Richard André Simonsen bekrefter overfor iFinnmark at det er deres helikopter som har styrtet.

– Det er vårt helikopter, men jeg har ikke tid til å snakke med deg nå, sier han.

Ovenfor Tv2 bekrefter Stig Anton Eliassen i Alta Event at ulykken har skjedd i forbindelse med festivalen Høstsprell.

– Ulykken har skjedd noen kilometer fra festivalen. Deltakere har blitt flydd frem og tilbake i anledning festivalen, sier han. Festivalen er nå avlyst.

LES OGSÅ: Avlyser festivalen etter helikopterstyrten